chybějící kapalina - servo
- czemarecek
- Pozorovatel
Re: chybějící kapalina - servo
Já to nechal prelisovat za par korun…drželo to vpohode.
Alfa Romeo 156 2.0 TS...ex
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 110kw… ex
Alfa Romeo Giulia Q4 206kw
Nechal bych ji taky přelisovat někde v hydraulice. Měkká 160ti barová na nějakou dobu v pohodě vydrží. Ikdyž tyto běžné hydraulické hadice jsou spíše na venkovní použití. V místech, třeba v těsné blízkosti motoru kde je horko, ztvrdnou a časem prasknou.
AR Giulietta 1.4 MA 150CV
Lancia k Coupe 20VT
EX: Fiat 128AR, Lancia Delta Gti, VW Golf II, Lancia Ypsilon 843
Lancia k Coupe 20VT
EX: Fiat 128AR, Lancia Delta Gti, VW Golf II, Lancia Ypsilon 843
Děkuji za názory,
mám dohodnutou opravu hadice u hydraulikáře.
Dnes jsem se ale pokusil hadici demontovat a bohužel jsem šroubení (klíč vel. 17) u čerpadla nedokázal povolit. Není tam žádné místo, abych klíč udržel rovně, mohl pořádně zabrat a klíč se na matice nesmekal. Dělal jste to už někdo? Lze to vymontovat, aniž bych musel rozebrat půlku auta?
Díky,
Martin
Dnes jsem se ale pokusil hadici demontovat a bohužel jsem šroubení (klíč vel. 17) u čerpadla nedokázal povolit. Není tam žádné místo, abych klíč udržel rovně, mohl pořádně zabrat a klíč se na matice nesmekal. Dělal jste to už někdo? Lze to vymontovat, aniž bych musel rozebrat půlku auta?
Díky,
Martin
ALFA 159SW, 2,0 JTDm 100kW, 2012 Bílá
ALFA 159SW Ti, 2,0 JTDm 125kW, 2013 Červená
ex AR159SW 1,9JTdm, 110kW, 2006, šedá
- czemarecek
- Pozorovatel
Já jsem si udělal kolem místo, to co mi tam vadilo jsem dal bokem a šlo mi to vpohode.MAKI píše: 2.10.2022, ned 21:16 Děkuji za názory,
Díky,
Martin
Alfa Romeo 156 2.0 TS...ex
Ahoj,
podle mne by dostatek místa znamenalo shodit celý předek s chladičem a to jsem tedy nepodstoupil. Ani různě ohýbané a vybroušené klíče nebyly úspěšné, proto musel přijít na řadu sekáč a šroubení z toho nevyšlo moc dobře - viz foto.
Zítra dám hadici hydraulikářovi, ale kdyby to šroubení náhodou nemohl nějak nahradit a muselo by být nové, chci se zeptat: NEMĚL BY NÁHODOU NĚKDO Z VÁS TŘEBA STAROU POŠKOZENOU HADICI S DOBRÝM ŠROUBENÍM? DÍKY, M.
podle mne by dostatek místa znamenalo shodit celý předek s chladičem a to jsem tedy nepodstoupil. Ani různě ohýbané a vybroušené klíče nebyly úspěšné, proto musel přijít na řadu sekáč a šroubení z toho nevyšlo moc dobře - viz foto.
Zítra dám hadici hydraulikářovi, ale kdyby to šroubení náhodou nemohl nějak nahradit a muselo by být nové, chci se zeptat: NEMĚL BY NÁHODOU NĚKDO Z VÁS TŘEBA STAROU POŠKOZENOU HADICI S DOBRÝM ŠROUBENÍM? DÍKY, M.
ALFA 159SW, 2,0 JTDm 100kW, 2012 Bílá
Tu prevlecenou matici ti urcite nevymeni... Teda nechci nikoho podcenovat, ale minimalne tomu brani ten navareny drzak... Nicmene ta matice nevypada az tak strasne, zavit tam je a tesneni to stejne jen konus dole.
Fiat Tipo 1.7D - nezapomenu na jedno z nej. auticek.
Ruzny zvuky, smrady ze me vychazi a uhlikovou stopu vytvari.
Vagonka, Nuninka, Bestie, Mastodont
Ruzny zvuky, smrady ze me vychazi a uhlikovou stopu vytvari.
Vagonka, Nuninka, Bestie, Mastodont
Chlapi, kupovali ste túto hadicu z Allegra? Skúsenosti sú dobré? Majú tam dostupné 3 alternatívy od rôznych výrobcov:MAKI píše: 30.9.2022, pát 12:32 Pěkný den, bohužel mi odešla hadice na servo - viz foto.
servo hadice.jpg
Celou novou hadici se mi kupovat moc nechce. Řešil jste někdo opravu této krátké části hadice? Přelisovat ten kousek hadice, nebo třeba jen "provizorně" pomocí nějaké speciální pásky? např. toto:
https://www.2racing.cz/Opravna-a-izolac ... d21624.htm
Máte s tím někdo zkušenosti?
Díky,
M.
https://allegro.sk/vyhladavanie?string=60697953
Reku, či ísť do tej hadice od ECS. Dík
Giulietta 1,6 jtd, 77kW, ´12
AR 159 SW, 1,9 jtd, 88kW, ´07
AR 156, JTD 85 kW, ´03
AR 146, 1,6 TS 88kW, ´97
AR 156, JTD 85 kW, ´03
AR 146, 1,6 TS 88kW, ´97
No, nie je čas čakať, objednal som ECS. Aspoň po 2 rokoch vymením aj tú nádržku, aj zelenú Tutelu (oboje som kúpil pred 2 rokmi a doposiaľ nevymenil :-) )
AR 156, JTD 85 kW, ´03
AR 146, 1,6 TS 88kW, ´97
AR 156, JTD 85 kW, ´03
AR 146, 1,6 TS 88kW, ´97
Takže vymenená aj hadica, aj kvapalina, aj nádržka. Myslel som, že nádržka je možno OK, ale ee, pekne v nej hrkalo, asi jedine to sitko.
Inak, tie 2l su ltt, nebol som úplne presvedčený, že už tečie čistá zelená kvapalina.
Inak, tie 2l su ltt, nebol som úplne presvedčený, že už tečie čistá zelená kvapalina.
AR 156, JTD 85 kW, ´03
AR 146, 1,6 TS 88kW, ´97
AR 156, JTD 85 kW, ´03
AR 146, 1,6 TS 88kW, ´97
Použiju tohle téma ohledně synovcova 1.8 TBi.
Nejdřív historie:
1. Odešla hadice k servu a vytekla kapalina. Byla to ta dlouhá od čerpadla co jde dozadu za motor k řízení. Nechala se opravit, namontovala se a řízení bylo OK.
2. Po nějaké době (řádově měsíce) po nastartování nefungoval posilovač. Nádržka byla plná, nikde únik, řízení suchý. Servis tipl čerpadlo, tak synovec koupil čerpadlo a vyměnilo se čerpadlo. Po výměně čerpadla za nové řízení fungovalo při projížďce servisem. Druhý den po nastartování opět mrtvo. Servis tipl, že je asi špatný to nový čerpadlo. A odmítl to dál řešit... Diagnostiku podle mě nedělal žádnou.
Tak a teď moje poznatky:
Čerpadlo neskřípe, řemen neprokluzuje, řízení je suchý, není úbytek kapaliny. V kapalině není pěna.
Jde jednoduše zjistit jestli to čerpadlo funguje? Když za chodu motoru otevřu nádržku, lehký pohyb kapaliny tam vidím. Ale opravdu lehký. Mělo by to být vidět? Má to být znatelný proud, víry na hladině nebo je to opravdu sotva vidět?
Čeho jsem si všiml je, že těsnění uvnitř víčka je na ruplý a je značně otrhaný. Působí to na mě dojmem, že se zbytky toho těsnění dostaly dovnitř do nádobky a pak někde mohlo něco přicpat. Ale to jen spekuluju.
Setkal se někdo s tím, že by to takhle umřelo aniž by to vykazovalo jinak běžný příznaky?
Nejdřív historie:
1. Odešla hadice k servu a vytekla kapalina. Byla to ta dlouhá od čerpadla co jde dozadu za motor k řízení. Nechala se opravit, namontovala se a řízení bylo OK.
2. Po nějaké době (řádově měsíce) po nastartování nefungoval posilovač. Nádržka byla plná, nikde únik, řízení suchý. Servis tipl čerpadlo, tak synovec koupil čerpadlo a vyměnilo se čerpadlo. Po výměně čerpadla za nové řízení fungovalo při projížďce servisem. Druhý den po nastartování opět mrtvo. Servis tipl, že je asi špatný to nový čerpadlo. A odmítl to dál řešit... Diagnostiku podle mě nedělal žádnou.
Tak a teď moje poznatky:
Čerpadlo neskřípe, řemen neprokluzuje, řízení je suchý, není úbytek kapaliny. V kapalině není pěna.
Jde jednoduše zjistit jestli to čerpadlo funguje? Když za chodu motoru otevřu nádržku, lehký pohyb kapaliny tam vidím. Ale opravdu lehký. Mělo by to být vidět? Má to být znatelný proud, víry na hladině nebo je to opravdu sotva vidět?
Čeho jsem si všiml je, že těsnění uvnitř víčka je na ruplý a je značně otrhaný. Působí to na mě dojmem, že se zbytky toho těsnění dostaly dovnitř do nádobky a pak někde mohlo něco přicpat. Ale to jen spekuluju.
Setkal se někdo s tím, že by to takhle umřelo aniž by to vykazovalo jinak běžný příznaky?
Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
KTM 990 Adventure
Já si zkusím vzpomenou na výměnu servo kapaliny, když se vyprázdní nádobka a odpojí zpětná hadice, dá do PET-ky, tak buď dáš předek do luftu a točíš koly a kapalina pomalu vytéká, nebo místo toho nastartuješ motor a kapalina vyletí proudem. Tak určitě poznáš, že tam je tlak.
AR 159 SW 1.75 TBI Ti
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
Tak po dlouhé anabázi je TBi zase v pohodě. Opravdu bylo špatný to nový čerpadlo, ale k tomu i řízení. Příčina je jenom spekulace, ale opravdu to vypadá na tu gumu z víčka která tam vletěla a něco zkurvila. Nepomohl ani proplach.
Každopádně je teď auto v pohodě, má i čerstvý emise a technickou a brzy bude k mání.
Každopádně je teď auto v pohodě, má i čerstvý emise a technickou a brzy bude k mání.

Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
KTM 990 Adventure
KTM 990 Adventure