Dával som si meniť na alfe pravý homokinetický kĺb lebo trochu pri rozbiehaní do strany klepal. Spolu s tým som vymenil horné ramená (TRW) + kĺby riadenia + stabilizačné tyčky. Po výmene kĺb neklepe ale obe predné kolesá sa dajú mierne vyťahovať von a dnu. Je to ozaj len možno 1-2 mm. Do strán ani hore a dole vôle niesu. Neviete čím je to spôsobené? Neviem či táto vôla bola aj pred výmenou hom. kĺbu, ale zdá sa mi že nie.

Ešte dalšia vec, čo je horšie, teraz po výmene klbu a ramien pri nižších rýchlostiach (sem tam aj vyšších) počuť také klepanie pri prejazde nerovnosti s pridaným plynom - hlavne pri rozjazde a akceleracii. čo sa mi tiež zdá že to predtým nerobilo. Je to taký zvuk ako keby je niečo uvolnené, také vibrovanie ktoré trvá možno 2-3 sekundy a je to najskôr hlučnejšie a pomaly ten zvuk ustupuje. keby to mam popísať písmenami tak je to asi takto: chuuuu - chuuu - chuu - chu, kde u vyjadruje mieru hlučnosti. to vibrovanie a chvenie sa neprenáša do volantu ani do rychlostnej paky. keď nieje pridaný plyn, problem sa neprejavuje.

Neviete čo by to mohlo byť?

ďakujem za odpoveď
/// to klepanie som nakoniec vyriešil.

ten plastový box je vidieť na obrázku v pravo pri zrejme ABS. Viete načo slúži?
http://italiancar.cz/admin/dily/img/P1011499-12.JPG
obrázok je len ilustračný, nieje môj.