viewtopic.php?t=26506
Tak ja neviem či som špecifický, alebo ako majiteľ Alfy si musím jednoducho zvyknúť, že elektronika si žije občas svojim životom … Je to vášeň, nejaká svietiaca kontrolka môj vzťah k Alfe nijak nezmení

No s tím startem to je i tak ze auto jako nastartuje jen to muže být o sekundu delší a člověk si toho nevšimne a už to mas jako chybu toho relé…. To bych vyměnil, nestojí nic takže pohoda. Pak uvidíš. A zkontroluj baterii. A tlak v pneu, no proste dofoukejMartin52 píše: 25.11.2023, sob 22:21 Lenže ja na rozdiel od teba nepozorujem žiaden reálny problém. Auto bez problémov štartuje (u teba bez varovania neštartovalo a vyhodilo tuto chybu). Ja mám okrem nej tie ďalšie 3, ktoré sa takisto absolútne ničím neprejavujú. Keď som vychádzal autom z dvora, predné senzory ma upozorňovali na to, že mám menej miesta, pričom mi na moment vyskočila hláška ,,Sound unavailable” a hneď zmizla. Na krátko sa zmenil ten upozorňujúci tón. Dnes pri jazde po diaľnici vyskočila kontrolka nízkeho tlaku v pneu. Najprv ukazovalo jednu pneumatiku, potom dve. Ale zaujímavé je, že hodnoty majú byť take iste na oboch kolesách v rámci nápravy. Tak aký nízky tlak. Ja len či môj prípad nie je osobitný a nepokračuje ten príbeh s elektronickými chybami, ktorý sa rieši v tomto vlákne:
viewtopic.php?t=26506
Tak ja neviem či som špecifický, alebo ako majiteľ Alfy si musím jednoducho zvyknúť, že elektronika si žije občas svojim životom … Je to vášeň, nejaká svietiaca kontrolka môj vzťah k Alfe nijak nezmení![]()
Prý normální jev..czemarecek píše: 26.11.2023, ned 06:03 je zima a proste chladný vzduch má menší hustotu. Normalni jev. Zkus prázdnou uzavřenou pet láhev vzit ven to toho mrazu a uvidíš ze se zbordi, to samé je s pneu.![]()
AnoREP píše: 26.11.2023, ned 17:08Prý normální jev..czemarecek píše: 26.11.2023, ned 06:03 je zima a proste chladný vzduch má menší hustotu. Normalni jev. Zkus prázdnou uzavřenou pet láhev vzit ven to toho mrazu a uvidíš ze se zbordi, to samé je s pneu.![]()
![]()
Jen divne ze za jízdy to chciplo. Je to relé startu. Takže když je motor nastartovány tak by nemělo mít vliv na zdechnutí za jízdy…..Kubas píše: 31.5.2024, pát 22:00 tak hlásím že relátko se ozvalo i u nás doma.... nebyl jsem u toho, ale auto normálně nastartovalo a někam dojelo a pak no opětovném nastartování někde ve městě ujelo kousek a normálně za jízdy ve 30kmh chcípl motor. Auto odstaveno, elektrika fungovala, ale startér jen točil a zážeh nic.... Po půl hodině se to samo opravilo a dojelo do servisu. Tam diagnostika odhalila relátko které je schované někde u pravého předního kola (prej jsou tam tři nebo co). Takže výměna a zas se jezdí....
Však to je hlavníKubas píše: 4.6.2024, úte 20:26 hele já to neřídil a nebyl jsem ani u opravy, nevím co přesně diagnostika řekla... každopádně po výměně to jezdí OK....
Nezávisí to na nájezdu. Proste někomu v 10k někomu 100k. Já je měnil 110000k.
martjan159 píše: 22.7.2024, pon 21:40 Setkal se nekdo s problemem mizerne akcelerace (mam 2.0T 206kW)? Podle odhadu mi zdechlo tak 150koni, auto jede max 180 a trva mu to, nez se tam dostane. Podle info z netu by to melo byt rele R1B. Kde prosim kupujete ta rele? Original AR za cca 1000kc nebo nejakou nahradu za stovku?
Schéma je na první straně, nebo koukni do samostatného vlákna. Je to pod světlem na spolujezdcove straně. Da se tam dostat zvrchu když mas ohebné ruce, jinak kolo dolu a podběh.Ales159 píše: 10.8.2024, sob 15:58 No koukám, že mám asi podobný problém, ale jenon někdy, v těch velkých vedrech najednou bylo a je auto línější. Najednou méně podřazuje, a není to zrychlení taková střela jako dříve. Zkusím vyměnit. Kde se to relé nachází? Případně i to na vyhřívání okna, že bych zkusil prohodit.martjan159 píše: 22.7.2024, pon 21:40 Setkal se nekdo s problemem mizerne akcelerace (mam 2.0T 206kW)? Podle odhadu mi zdechlo tak 150koni, auto jede max 180 a trva mu to, nez se tam dostane. Podle info z netu by to melo byt rele R1B. Kde prosim kupujete ta rele? Original AR za cca 1000kc nebo nejakou nahradu za stovku?
Díky za radu, ruku jsem tam ani nevím, jak, dostal a vyměnil a auto je jako dříve, zkusil jsem relé vyhřívání okna, to zatím nepotrebuji a teď někde koupím nové, ale auto je v plném výkonuczemarecek píše: 11.8.2024, ned 09:18Schéma je na první straně, nebo koukni do samostatného vlákna. Je to pod světlem na spolujezdcove straně. Da se tam dostat zvrchu když mas ohebné ruce, jinak kolo dolu a podběh.Ales159 píše: 10.8.2024, sob 15:58 No koukám, že mám asi podobný problém, ale jenon někdy, v těch velkých vedrech najednou bylo a je auto línější. Najednou méně podřazuje, a není to zrychlení taková střela jako dříve. Zkusím vyměnit. Kde se to relé nachází? Případně i to na vyhřívání okna, že bych zkusil prohodit.martjan159 píše: 22.7.2024, pon 21:40 Setkal se nekdo s problemem mizerne akcelerace (mam 2.0T 206kW)? Podle odhadu mi zdechlo tak 150koni, auto jede max 180 a trva mu to, nez se tam dostane. Podle info z netu by to melo byt rele R1B. Kde prosim kupujete ta rele? Original AR za cca 1000kc nebo nejakou nahradu za stovku?
I stelvia
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 1 host