Problém s klimatizaciou
Problém s klimatizaciou
Ahojte, riešim už 2mesiace problém s klímou na mojej Giuliette ktorú vlastním 5mesiacov.Problém je ze na krátke trasy cca 10km veľa krát ani nezačne chladit,pripadne chvíľu fúka chladný vzduch potom na chvíľu prestane chladiť a tak dookola. Na dlhšej trase sa to po cca 15 km sa chytí a už chladí aj keď nemám pocit ze ten účinok je úplne ako by mal. Bol som v autorizaku kde zistili na začiatku ze bolo v systéme veľa chladiva, tak naplnili správne množstvo ale bez výsledku. Nasledne sa menil expanzny ventil, tlakový na kompresore ale výsledok rovnaký.Od vcera mam na skúšku nový clima control panel, bolo mi povedané ze v tom paneli je aj riadiaca jednotka tak ci nieje náhodou v mojom pôvodnom nejaká pošahana.Pri skúške v servise s novým panelom klíma krásne išla, ako som odchádzal tak som ju vypol aby sa kabína zohrala, po 4km som klímu zapol a po chladnom vzduchu ani náznak
. Auto je rok 2010, nájazdene ma 50000km z čoho som najazdil ja 13000km.Stav auta tomu zodpovedá, je k nemu komplet servisná história.V týchto horúčavách je s tým jazdiť dosť o hubu, mam pocit ze ta klíma si žije svojim životom. Mam tam dvojzonku ale stále mam nastavene na mono. Nije tam nejaká zmiesavacia klapka ktorá ten chladený vzduch iba nepusti do vnútra alebo niečo také? Fakt už neviem. Inak pri zapnutí AC je počuť ako zopne kompresor.
Re: Problém s klimatizaciou
Zisti, ci je zapnuty kompresor, ked nechladi (diagnostikou alebo uchom). Ak nie je, pozri cez diag. ake teploty ukazuje cidlo zamrzania. Mne sa dialo nieco podobne, klima chladila/nechladila, dialo sa to aj na volnobehu - bolo pocut ako sa kompresor zapne, po chvili vypne a zase zapne, dookola... to teplotne cidlo blbo a sem tam na nom skocila minusova teplota a vtedy sa vypol kompresor. Nachadza sa zo spolujazdcovej strany, taky maly bajonet...
Giulietta 1.4 TB 88kW
Ahoj. Kolega má pravdu, mrkni ještě na ukazatel venkovní teploty. Pokud ukazuje +-správně zapni klimatizaci a zkus v motorovém prostoru položit ruku na trubky. Jsou dvě, tenší a silnější a jedna z nich musí být trvale studená. Pokud tomu tak je a přesto fouká vlažný vzduch, hledal bych problém ve směšovacích klapkách. Ale na to potřebuješ už diagnostiku.
Pokud zůstávaji obě trubky vlažné, je problém v okruhu chlazení.
Pokud zůstávaji obě trubky vlažné, je problém v okruhu chlazení.
AR Giulietta 1.4 MA 150CV
Lancia k Coupe 20VT
EX: Fiat 128AR, Lancia Delta Gti, VW Golf II, Lancia Ypsilon 843
Lancia k Coupe 20VT
EX: Fiat 128AR, Lancia Delta Gti, VW Golf II, Lancia Ypsilon 843
Ahoj, dělá mi to úplně stejně, dochází jen ke krátkému zapnutí kompresoru a pak se zas vypne...a přestane chladit...máš už nějaké řešení ?
...nebo aspoň kde najdu to čidlo proti zamrzání
Hlásí výrazně mínusové teploty i když je na výparníku třeba 10stupňů a odstaví kompresor...
Keď zapnem klímu na mieste počuť ako zopne kompresor, po chvíli za zapne Sahara a ide studený vzduch ale po chvíľke Sahara zastaví a klíma už nechladí. Pri jazde prvých cca 15km ani náznak chladenia, potom sa to nejak rozbehne a chladi ale aj vtedy cítim ze klíma ma chvíľkové výpadky chladenia. Ale vyskúšam ten senzor zamrzania, diki za typ. Inak dnes som si všimol ze sa mi na strane spolujazdca vyduva palubka, zrejme miesto kde je airbag
akože bolo dosť teplo ale na AR156 ani Thesise som sa s tým nestretol.
Ja som ho len precistil a zalozil spat... Podla mna tam mam len zly kontakt - asi zlomeny kablik, lebo realne tam nebolo co cistit, takze skor pomohlo pohybanie kablami... Ale fungovala cele leto, tak to este neriesim...
Giulietta 1.4 TB 88kW
Měl jsem stejný problém. Občas žila klima vlastním životem. Ale stačilo po spuštění stáhnout ventilátor manuálně na 4 čárku a potom už chladila jak mrazák. Před pár týdny jsem to projel diagnostikou a vyskočila chyba čidla teploty vzduchu na nohy/spolujezdec. Mám náhradní box topení se všemi čidly a je jich tam asi 6 (sklo/na ksicht/na nohy - to vše 2x) Ta čidla jsou všechna stejná a jdou normálně sehnat. Nicméně, problém asi vyřešilo rozpojení a spojení dvou konektorů k boxu topení, protože od té chvíle jede klima v automatu jak má.
Tady senzor https://www.ebay.co.uk/itm/224259754860
Jinak by to měl být normální NTC senzor 10k ohm při 25°C, kus za pár korun.
Tady senzor https://www.ebay.co.uk/itm/224259754860
Jinak by to měl být normální NTC senzor 10k ohm při 25°C, kus za pár korun.
AR Giulietta 1.4 16V Multiair Turbo 170 CV
Fiat Barchetta 1.8 16V 130 CV
Fiat Barchetta 1.8 16V 130 CV (aby té první nebylo smutno:-) )
Fiat Barchetta 1.8 16V 130 CV (aby těm dvěma nebylo smutno:-) )
Fiat Stilo Abarth 2.4 20V 170 CV
Fiat Barchetta 1.8 16V 130 CV
Fiat Barchetta 1.8 16V 130 CV (aby té první nebylo smutno:-) )
Fiat Barchetta 1.8 16V 130 CV (aby těm dvěma nebylo smutno:-) )
Fiat Stilo Abarth 2.4 20V 170 CV
Čau kolegové...tak by mě zajímal výsledek vašeho snažení s výše uvedeným...u mě nakonec stačilo to čidlo jen vytáhnout (čistit na něm nebylo co), chvilku jsem nechal klimu běžet s čidlem vytaženým ven abych se ujistil že to je ten průser a samozřejmě jela, namontoval jsem nazpátek, pohnul kabely (spíš jsem je narovnal, zdály se mi pokroucené) a klima kupodivu zatím jede tak jak má...až se bojím to sem napsat, abych to nezakřiknul...
PS: čidlo má teď při měření v provozu reálné hodnoty...
chlapi ďakujem za rady, vybral som to čidlo proti zamrzaniu a založil späť a klíma konečne ide ako má
.Neviem ci to malo iba zlý kontakt lebo tie kábliky co z neho idú tak sú tenké ako niť a celkovo to čidlo vyzerá ako za 5centov
. Len dúfam ze som to cele nezakrikol a bude fungovať aj naďalej.
Zdravím, riešim podobný problém, avšak u mňa klíma nefunguje iba na strane spolujazdca. Napichol som na MES a viď obrázok, mínusová hodnota.
Nebude to asi to spomínané čidlo proti zamrzaniu, či?
Vedeli by ste prosím nakopnúť spravnym smerom, poprípade kde sa to čidlo teplého vzduchu nachádza, celu palubovku rozoberať by sa mi veľmo nechcelo... Vďaka!
Nebude to asi to spomínané čidlo proti zamrzaniu, či?
Vedeli by ste prosím nakopnúť spravnym smerom, poprípade kde sa to čidlo teplého vzduchu nachádza, celu palubovku rozoberať by sa mi veľmo nechcelo... Vďaka!