adblue

Odpovědět
Alim

adblue

Příspěvek od Alim » 15.11.2024, pát 13:41

Ahoj chlapi, od června jsem majitelem Stelvia 2,2 JTD, 140 kW. Dovoz přímo od dealera ze Stuttgartu. Servisováno a 1 majitel koupil u nich. Nyní najeto 85.000 km. Po koupi výměna baterie. 3 týdny po koupi mi hajzl kuna rozkousala tapicurink v motoru, jinak žádné další viditelné poškození. V srpnu jsem doléval Adblue. Před 14 dny začala svítit oranžová kontrolka vstřikování s upozorněním - kontrola Adblue a kontrola motoru. Auto táhlo normálně, žádný nouzový režim. Navštívil jsem servis v Křenicích u Říčan (Fiat, Alfa). Při rychlé kontrole nebylo nic nalezeno. Došlo k vymazání nějakých otevřených chybových hlášení. Dohoda zněla, že v případě opětovné chyby se mám zastavit. 10 dní byl pokoj a pak opět stejný problém - kontrolka vstřikování a nutná kontrola AdBlue. Do servisu jsem již objednán. Po 4 dnech kontrolka sama zhasla a vše (včetně jízdních režimů fachá bez problému.
Ještě jsem včera dolil Adblue překvapilo mě, že na 5.000 km jsem dolil 9,8 l - to znamená, že mi ARS bere 1l na 500 km.
Otázky:
-nebere si Alfa trochu moc močoviny?
- neměl někdo nějaký podobný problém?

Děkuji

M

ivos
Nováček

Re: adblue

Příspěvek od ivos » 15.11.2024, pát 16:00

zdravím Tě a jestli mohu...
- s tou "močůvkou" to tak je. tankuji plnou každých cca 5500-6000km
- že nikdo nic nenašel a někdy to samo zmizí...měl jsem problém se zoxydovanou kabelovou spojkou a byl problém to najít, já bych se rád mýlil, ale typoval bych to na tu chlupatou bestii, že někde něco hryzla a s příchodem vlhkého počasí se Ti to někde takto projeví. Zkustě to důkladně projítze všech dostupných míst. Mám ji občas v baráku taky a tohle mne úplně děsí...
tschuss I.
AR Brera 3,2Q4 280ps/ 2008
AR Stelvio Lusso TI 210ps/ 2020

Alim

Re: adblue

Příspěvek od Alim » 15.11.2024, pát 16:24

Díky. Také mě napadlo, že při teplém počasí to (asi hadička) dávala a jak se ochladilo k nule, tak se to projevilo.
A jestli to bude od někde maličko od kuny, tak pořád lepší než jiný větší problém.
Hezký víkend.
M

Odpovědět

Zpět na „Stelvio“