Ahoj chlapi, od června jsem majitelem Stelvia 2,2 JTD, 140 kW. Dovoz přímo od dealera ze Stuttgartu. Servisováno a 1 majitel koupil u nich. Nyní najeto 85.000 km. Po koupi výměna baterie. 3 týdny po koupi mi hajzl kuna rozkousala tapicurink v motoru, jinak žádné další viditelné poškození. V srpnu jsem doléval Adblue. Před 14 dny začala svítit oranžová kontrolka vstřikování s upozorněním - kontrola Adblue a kontrola motoru. Auto táhlo normálně, žádný nouzový režim. Navštívil jsem servis v Křenicích u Říčan (Fiat, Alfa). Při rychlé kontrole nebylo nic nalezeno. Došlo k vymazání nějakých otevřených chybových hlášení. Dohoda zněla, že v případě opětovné chyby se mám zastavit. 10 dní byl pokoj a pak opět stejný problém - kontrolka vstřikování a nutná kontrola AdBlue. Do servisu jsem již objednán. Po 4 dnech kontrolka sama zhasla a vše (včetně jízdních režimů fachá bez problému.
Ještě jsem včera dolil Adblue překvapilo mě, že na 5.000 km jsem dolil 9,8 l - to znamená, že mi ARS bere 1l na 500 km.
Otázky:
-nebere si Alfa trochu moc močoviny?
- neměl někdo nějaký podobný problém?
Děkuji
M
adblue
Re: adblue
zdravím Tě a jestli mohu...
- s tou "močůvkou" to tak je. tankuji plnou každých cca 5500-6000km
- že nikdo nic nenašel a někdy to samo zmizí...měl jsem problém se zoxydovanou kabelovou spojkou a byl problém to najít, já bych se rád mýlil, ale typoval bych to na tu chlupatou bestii, že někde něco hryzla a s příchodem vlhkého počasí se Ti to někde takto projeví. Zkustě to důkladně projítze všech dostupných míst. Mám ji občas v baráku taky a tohle mne úplně děsí...
tschuss I.
- s tou "močůvkou" to tak je. tankuji plnou každých cca 5500-6000km
- že nikdo nic nenašel a někdy to samo zmizí...měl jsem problém se zoxydovanou kabelovou spojkou a byl problém to najít, já bych se rád mýlil, ale typoval bych to na tu chlupatou bestii, že někde něco hryzla a s příchodem vlhkého počasí se Ti to někde takto projeví. Zkustě to důkladně projítze všech dostupných míst. Mám ji občas v baráku taky a tohle mne úplně děsí...
tschuss I.
AR Brera 3,2Q4 280ps/ 2008
AR Stelvio Lusso TI 210ps/ 2020
AR Stelvio Lusso TI 210ps/ 2020
Díky. Také mě napadlo, že při teplém počasí to (asi hadička) dávala a jak se ochladilo k nule, tak se to projevilo.
A jestli to bude od někde maličko od kuny, tak pořád lepší než jiný větší problém.
Hezký víkend.
M
A jestli to bude od někde maličko od kuny, tak pořád lepší než jiný větší problém.
Hezký víkend.
M
Pánové prosím o radu.
Na dovče se mi rozsvítila kontrolka motoru a svítí zkontrolujte Adblue po pár startech to zmizne, auto jede normálně. Kolega to napíchnul druhý den ráno to zase naskočilo jako vždy a svítí tyhle závady.
Stelvio MY2019 140Kw 80 najeto.
P13F7 snímač hladiny AdBlue v nádrži závada elektriky
P2BAF Nox systém je v nouzovém režimu.
Nemá někdo zkušenost? Možná bude někde zaoxidovaný nebo poškozený kabel samozřejmě může být i něco víc to je holt život.
Nějaký tip kde by si s tím poradily? Samozřejmě už mi nabízeli nechat to odpojit, přiznám se touhle cestou bych šel nerad.
Jsem ze Severních Čech ale asi není problém to hodit kamkoliv když bude kvalitní oprava.
Na dovče se mi rozsvítila kontrolka motoru a svítí zkontrolujte Adblue po pár startech to zmizne, auto jede normálně. Kolega to napíchnul druhý den ráno to zase naskočilo jako vždy a svítí tyhle závady.
Stelvio MY2019 140Kw 80 najeto.
P13F7 snímač hladiny AdBlue v nádrži závada elektriky
P2BAF Nox systém je v nouzovém režimu.
Nemá někdo zkušenost? Možná bude někde zaoxidovaný nebo poškozený kabel samozřejmě může být i něco víc to je holt život.
Nějaký tip kde by si s tím poradily? Samozřejmě už mi nabízeli nechat to odpojit, přiznám se touhle cestou bych šel nerad.
Jsem ze Severních Čech ale asi není problém to hodit kamkoliv když bude kvalitní oprava.
Stelvio.2.2 JTDM, Giulietta 1.4 TB, Lancia Y, Lancia Beta coupe 76