Udělal jsem na Alfičce výměnu náplní. Nájezd 81000 km. Jsem z toho lehce rozpačitej.
1. Olej motoru Selenia, neměl ani 8000 km. Při minulé výměně (podobné km) byl vypouštěný olej polotmavý, ale stále průhledný. Tentokrát jsem použil výplach Protec P1001EF. Zafungovalo to pěkně, vypouštěný olej byl temný a neprůhledný, takže staré úsady šly ven, potud OK.
2. Zajel jsem do Náchoda za Mírou Ch (doporučení Hampice) na dynamickou výměnu oleje v automatu. Ta proběhla se vší pečlivostí, děkuju Míro. Hned bylo divný, že vana ZF už byla měněná a vypouštěný olej zcela bez spáleného zápachu a stále poloprůhledný. Tříleté auto s 68000 km jsem kupoval od prvního majitele v Německu, ten mi dal i faktury servisu u AD, kde auto nové koupil a servisoval. Takže jsme se shodli, že musel nechat udělat olej v automatu, což ale nikdy Němec mimo plán neudělá. Jenomže chlap od kterýho jsem Alfičku bral je Američan. Voják vysoké hodnosti, který v Německu žije přes deset let a má německou manželku. A holt Amíci na tohle dbají.
3. Doma jsem si vyměnil i náplň v zadním diffu. A to mi potvrdilo, že ten Amík to skutečně nechal udělat komplet, odhaduji kolem 60000 km. Co jsem z diffu vypustil by mohlo jít rovnou zpátky do flašky. Naprosto krásný čirý zlatý olej, přidám fotku.
Závěrem: AD dynamik výměnu automatu nenabízí, musel jet jinam. Kdyby mi k fakturám od AD dal i tuhle navíc, mohl jsem si ušetřit 15 tisíc. Na druhou stranu teď vím, kdy to příště zahrnu do servis plánu.