Stelvio (pokec)
Re: Stelvio (pokec)
Masakr že já jsem jezdil s nejsilnější naftou při plynule svižné jízdě za 7....
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
- Hampice
- SemTuFurt
V Giu se s tím samým pohonem normálně jezdí hluboko pod 10. Je to prostě obrovský auto...
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
- George.KHE
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Mi pravě furt vrtá v hlavě zda nevyměnit Giulii za Stelvio, protože ten kufr není úplně nejšťastnější ( převoz kočárku a dětského vybavení ), ale mam trochu obavu z toho, že mě to sežere. Mam sice ještě ofci v kombíku, která dost zastane, ale radši bych jezdit co nejvíc alfou. Nebo jestli pak koupit na Giulii rakev a neresit to. 
Ex. Alfa Romeo GT 3.2 V6
Ex. Alfa Romeo Giulietta QV TCT rosso competizione
Alfa Romeo Giulia 2.0 Veloce blue misano
Těsně pod 10 dlouhodobý průměr

Poměrně poctivě to sleduju: https://www.spritmonitor.de/en/detail/1489462.html

Poměrně poctivě to sleduju: https://www.spritmonitor.de/en/detail/1489462.html
- George.KHE
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Spritmonitor znám a díval jsem se na něj, ale ten rozptyl je tam tak velkej, že jsem chtěl vědět jak jsme na tom tady.
Ex. Alfa Romeo GT 3.2 V6
Bude hodně záležet jaký trasy a jak jezdíš. Moje typická trasa je cca 40 km okresky, jednou za měsíc pár stovek dálnice. Ale moc rád jí šlapu na krk, proto jsem jí koupil. Na voliči D-N-A jsem "A" nikdy nepoužil. Prostě když jezdím s radostí, potřebu počítat PHM moc nemám. Tak jako u motorek, nebo ostrýho kábra... Ale můj roční nájezd na Alfě je pod deset tisíc, tak to není tragedie. Pokud Ti jde u auta primárně o spotřebu, pak se Stelviu 280 vyhni. Na spritmonitoru jim těch "pod deset"" ani nevěřím, leda by jezdili dálnice tempem 100 km/h a na dva válce. Ale proč potom kupovat tuhle AR?
Celkem spokojenej parchant
Plná garáž bavoráků plus jedna Alfa :-)
Stelvio Veloce Vesuvio 2021 280 PS
Plná garáž bavoráků plus jedna Alfa :-)
Stelvio Veloce Vesuvio 2021 280 PS
- Hampice
- SemTuFurt
To je za mě ten nejdebilnější argument, podle kterýho řešit auto... Ty kraviny* kolem děcka řešíš ve finále pár měsíců...George.KHE píše: 9.3.2026, pon 09:31 ... protože ten kufr není úplně nejšťastnější ( převoz kočárku a dětského vybavení ),...![]()
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Za posledních 60t.km průměr 10,5, trasy převážně Praha - Brno. Jinak jak píšou kluci, kratší trasy do 12/100km, v eko režimu a defenzivní jízda do 10.
Stelvio Veloce TI 280CV Misano Blue 2021
156 SW 2,5 V6 2002
a nějaké další Alfy a Fiaty
156 SW 2,5 V6 2002
a nějaké další Alfy a Fiaty
- George.KHE
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Já spotřebu u žádného auta neřeším, tankuji a jezdím podle toho jak se mi chce. Kór u Giulie, kterou mam pro radost. Popravdě ani nevim kolik si bere, ale vím že s ofci se i s těžkou nohou vlezu do 8 (nepočítám ted v zimě krátký trasy) a pokud bych se obou zbavil, tak chci vědět s čím případně počítat a případně si říct zda má vůbec smysl se obou zbavovat jen kvůli Stelviu.
Ex. Alfa Romeo GT 3.2 V6
- Pete Biggy
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Já mám od koupě, čili dlouhodobou za celý provozní život auta, rovných deset. Ale to auto, když už jezdí tak převážně dovolené a výlety. Když jsem v horách, v zatáčkách, tak tomu dávám a chci si to užít. Jinak standard lehce svižnější jízda. Kdybych to používal i na daily, tak tam mám určo aspoň 11 a kdyby to jezdilo převážně jen daily pojížďky, tak by to začínalo určitě 12. Ale nad druhou stranu jsem schopen s tím zajet Chorvatsko za 8,4.
Když to shrnu, tak to auto; pokud má volnou cestu před sebou, tak umí příjemně překvapit. Ale pokud jsou jakékoli prodlevy, stání, semafory, nedej bože kolony, tak to je v p... Proto úplně nechápu, že by měl být takový rozdíl od Giulie, jak se tady referuje, když to žere na volnoběh skoro víc než v tempu
Něco jiného asi fakt bude ta slabší verze a především jen zadokolka. Ale standard 280 Stelvio a 280 Giulie Q4 bude rozdíl max. do litru, jak ostatně uvádí i ten spritmonitor....
Edit: Jo a "Áčkový" režim samozřejmě vůbec nepoužívám, jen N a D.
Když to shrnu, tak to auto; pokud má volnou cestu před sebou, tak umí příjemně překvapit. Ale pokud jsou jakékoli prodlevy, stání, semafory, nedej bože kolony, tak to je v p... Proto úplně nechápu, že by měl být takový rozdíl od Giulie, jak se tady referuje, když to žere na volnoběh skoro víc než v tempu
Edit: Jo a "Áčkový" režim samozřejmě vůbec nepoužívám, jen N a D.
Alfa Romeo Stelvio Veloce 280 /2023-MY2022/
Suzuki Swift 1,2 mildhybrid /2022/
KTM SMT limit. edit. /2011/
Ex AR Stelvio B-Tech 280 /2020/, Subaru Forester XT /2018/, Subaru XV 2.0 /2016/ a spousta motorek vč. klenotu Benelli TNT Café Racer
Suzuki Swift 1,2 mildhybrid /2022/
KTM SMT limit. edit. /2011/
Ex AR Stelvio B-Tech 280 /2020/, Subaru Forester XT /2018/, Subaru XV 2.0 /2016/ a spousta motorek vč. klenotu Benelli TNT Café Racer
Zdarec, využiju rozprouděné diskuse, už jsem se tu na to ptal... v motorovém prostoru, před spolujezdcem se mi válí nezapojený kabel s gumovou průchodkou. V pozadí je na plechové stěně vidět gumová záslepka, kam by to asi patřilo. Nevíte k čemu je to příprava? Nějaký přídavný ohřev/topení?
Jinak ke spotřebě mého 2,2 140 kW (vím je tu řeč o benzínu), jezdím v za 6-8 l, podle toho, jak si užívám trasu.
Jinak ke spotřebě mého 2,2 140 kW (vím je tu řeč o benzínu), jezdím v za 6-8 l, podle toho, jak si užívám trasu.
AR Stelvio 2.2 JTD 140 kW 2019
AR 159 2.0 JTD 125 kW 2011 prodáno
VW Passat 2.0 TDI 140 kW 2017
Peugeot 308 SW 2.0 HDI 110 kW 2017
AR 159 2.0 JTD 125 kW 2011 prodáno
VW Passat 2.0 TDI 140 kW 2017
Peugeot 308 SW 2.0 HDI 110 kW 2017
- ROSSI 20vt+
Vyjádřím se taky k tématu děti a spotřeba.
Do stáří dětí 7 a 10 jsme měli jako daily Fiat Coupé, ve kterém jsme jeli do itálie klidně i 4 dospělí, takže s dětmi to bylo úplně v klidu. Kufr byl na poměry auta velmi dobrý, dala se i sklopit částečně sedačka, takže i dlouhé věci šly. Kočárek jsem měl Seed Pli (schválně vygůglujte), který má sklopný podvozek, takže se sklopí na placku včetně boudy, vešel se v pohodě. Do kufru se mi vešel i vozík za kolo na dítě. Střešní nosič i rakev jsem samozřejmě měl taky :-). Bral jsem to jako postupně nafukovací auto, v základu malé, ale s možností se zvětšovat téměř do nekonečna. Měl jsem i kouli . Za to vše jsem samozřejmě dostával na klubu pěknou sodu. Nekjdelší cesta byla na Sardinii, 4000km nakonec. Cestování, spaní po kempech atd.
Takže kompletní kempovací výbava, stolek, židle, velký stan, karimatky, spacáky, vaření, kočárek, vše se vešlo.
Tím chci napsat, že kde je vůle, tam je cesta.
Problém je, že jsem kutil, takže furt něco tahám a proto padla volba na Stelvio. Giu v přímém porovnání nebyla o tolik větší než Coupé. Navíc jsem už párkrát ve Stelviu spal, je opravdu velice praktické. Pokud jedu dál, rakev mám ale i na něm.
Teď ke spotřebě. Průměr za posledních 125k Km mám 10l. Když jsem jel na dovolenou do řecka na zimních gumách a s rakví, spotřeba byla za 5000km 8,4l. Po příjezdu do Soluně tam svítilo dokonce 8,1. Při dálkových trasách s rodinou a rakví na střeše je za mně blbost hnát to. Většinou nastavím 120 a jedu. Cestovali jsme po vnitrozemí, které je velmi hornaté.
Po městě nejezdím, nepotřebuji a je to dobře. motor trpí a spotřeba je kolem 15l.
Minulý týden jsme byli v italských alpách lyžovat, cesta 1000km tam, a to stejné zpátky + dojíždění na sjezdovky, spotřeba 9,1l.
Pokud to má smysl a chci se povozit, jedu sám po okreskách, spotřebu neřeším, ale do 12 se v pohodě vejdu při velmi svižné jízdě.
Takže asi tak, pokud to pomůže :-)
Do stáří dětí 7 a 10 jsme měli jako daily Fiat Coupé, ve kterém jsme jeli do itálie klidně i 4 dospělí, takže s dětmi to bylo úplně v klidu. Kufr byl na poměry auta velmi dobrý, dala se i sklopit částečně sedačka, takže i dlouhé věci šly. Kočárek jsem měl Seed Pli (schválně vygůglujte), který má sklopný podvozek, takže se sklopí na placku včetně boudy, vešel se v pohodě. Do kufru se mi vešel i vozík za kolo na dítě. Střešní nosič i rakev jsem samozřejmě měl taky :-). Bral jsem to jako postupně nafukovací auto, v základu malé, ale s možností se zvětšovat téměř do nekonečna. Měl jsem i kouli . Za to vše jsem samozřejmě dostával na klubu pěknou sodu. Nekjdelší cesta byla na Sardinii, 4000km nakonec. Cestování, spaní po kempech atd.
Takže kompletní kempovací výbava, stolek, židle, velký stan, karimatky, spacáky, vaření, kočárek, vše se vešlo.
Tím chci napsat, že kde je vůle, tam je cesta.
Problém je, že jsem kutil, takže furt něco tahám a proto padla volba na Stelvio. Giu v přímém porovnání nebyla o tolik větší než Coupé. Navíc jsem už párkrát ve Stelviu spal, je opravdu velice praktické. Pokud jedu dál, rakev mám ale i na něm.
Teď ke spotřebě. Průměr za posledních 125k Km mám 10l. Když jsem jel na dovolenou do řecka na zimních gumách a s rakví, spotřeba byla za 5000km 8,4l. Po příjezdu do Soluně tam svítilo dokonce 8,1. Při dálkových trasách s rodinou a rakví na střeše je za mně blbost hnát to. Většinou nastavím 120 a jedu. Cestovali jsme po vnitrozemí, které je velmi hornaté.
Po městě nejezdím, nepotřebuji a je to dobře. motor trpí a spotřeba je kolem 15l.
Minulý týden jsme byli v italských alpách lyžovat, cesta 1000km tam, a to stejné zpátky + dojíždění na sjezdovky, spotřeba 9,1l.
Pokud to má smysl a chci se povozit, jedu sám po okreskách, spotřebu neřeším, ale do 12 se v pohodě vejdu při velmi svižné jízdě.
Takže asi tak, pokud to pomůže :-)
ALFA ROMEO Stelvio Veloce - 280cv(2019)
FIAT Coupé 20v Turbo plus - 220cv(2000)
FIAT Argenta 2000 iniezione elettronica - 122cv(1983)
FIAT 125 special - 100cv(1971)
FIAT Coupé 20v Turbo plus - 220cv(2000)
FIAT Argenta 2000 iniezione elettronica - 122cv(1983)
FIAT 125 special - 100cv(1971)