Moje 145 1.4 TS netáhne na 1.převod ...
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Re: Moje 145 1.4 TS netáhne na 1.převod ...
o stránku dřív jsem říkal, že spojkou to není. Né on si dá vyměnit spojku...
No jo já sem na to nedohlížel vůbec sem tam ze začátku nebyl ani sem nemohl být
My sme dali opravit tu závadu která způsobuje ten špatný rozjezd ... ne spojku ;-) Oni to tak určili a opravili to s tím že se v tom autě s novou spojkou projeli a zjistili ups ..... ono to porad nejede ..... ale to nám neřekli
Tak začli ladit asi tu převodovku ale vyladili ji jen tak aby se neřeklo a udělali to v ceně .. tak by to nemusel bejt zas tak drahej úkon každopádně v momentě když nám to dávali to museli věděť.... No nic zajedu tam za nima a nejak to snima budu muset vyridit...

Aktuálně mi vrací co sem do ní dal
Takže spokojenost až na pár detailů
--------------------------------------------------------
Alfa Romeo 1.4 TS 16V

Alfa Romeo 1.4 TS 16V
Když to měli na diagnostice co to ukazovalo za závadu?
Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
KTM 990 Adventure
No na diagnostice to bylo asi stylem že to píchli na nouta a koukali na napeti lambda sondy řekli že lambda funguje a vymazal chybu vstřiků... Ted tu byl mechanik a sam mi rekl ze to auto potrebovalo akorad seridit tahla razeni ...a poradne a ne ze mame na to casu pod dve hodiny rychle nez přijdou !! ....... taky poslouchal to lupání v motoru ale auto sem předtím zahřál a přestalo to skoro dělat a chytlo se to celkem , občas to lupnulo. Tak vytahl to čidlo od vahy vzduchu, parkrat to proturoval a znelo to jako formule
říkal že až jim to vratim aby seřídili pořádně ty táhla řazení. Pak mám zajedst za nim a kouknem na ten motor jestli to fakt dělaj ty svíčky atkd ....
Jinac co to auto dela ted za studena ??? mel sem pocit ze bouchne motor ..... predtim nic s motorem nebylo a ted jak vyndavali ty svicky tak to totalne posrali ... proste nastartuju auto a hrozne kolisaj otacky od motoru to vybruje tak ze to citite ze to hejbe s celym autem v jednu chvily pri pridani plynu dokonce klesaly otacky ... to uz sem nemohl a vypnul sem motor ... Byl sem domluvenej ze zajedu za znamim automechanikem kterej dela mistra na jedny skole .. ale nakonec musel on přijed za mnou.
Kazdopadne rikal ze mam pravo jim to vomlatit o hlavu proste maj zpravit tu zavadu kterou sme chteli opravit a taky se jich zeptám proč koukali na svíčky ... když měli řešit něco úplně jinýho i když sou ve špatnym stavu tak by ešte fungovali kdyby na ne nesahali ...
Jinak jeslti se budou vzpourat tak tam vyndame i to ze jejich profesionalita je na bodu mrazu když nepoznaj že se auto rozjiždí na trojku ... a místo toho radši opravěj něco co se závadou nesouvysí (tu spojku
) estě jim to trvalo ... kdby zpravně určili co s tim autem je ted by slapalo jak by melo za zhruba stejnou cenu...
Prostě se mela seridit prevodovka, vymenit svicky s tim jednim kontaktem a třeba i vyměnit spojkový ložisko
a jelo by to !

Jinac co to auto dela ted za studena ??? mel sem pocit ze bouchne motor ..... predtim nic s motorem nebylo a ted jak vyndavali ty svicky tak to totalne posrali ... proste nastartuju auto a hrozne kolisaj otacky od motoru to vybruje tak ze to citite ze to hejbe s celym autem v jednu chvily pri pridani plynu dokonce klesaly otacky ... to uz sem nemohl a vypnul sem motor ... Byl sem domluvenej ze zajedu za znamim automechanikem kterej dela mistra na jedny skole .. ale nakonec musel on přijed za mnou.
Kazdopadne rikal ze mam pravo jim to vomlatit o hlavu proste maj zpravit tu zavadu kterou sme chteli opravit a taky se jich zeptám proč koukali na svíčky ... když měli řešit něco úplně jinýho i když sou ve špatnym stavu tak by ešte fungovali kdyby na ne nesahali ...
Jinak jeslti se budou vzpourat tak tam vyndame i to ze jejich profesionalita je na bodu mrazu když nepoznaj že se auto rozjiždí na trojku ... a místo toho radši opravěj něco co se závadou nesouvysí (tu spojku

Prostě se mela seridit prevodovka, vymenit svicky s tim jednim kontaktem a třeba i vyměnit spojkový ložisko

Alfa Romeo 1.4 TS 16V

Alfa Romeo 1.4 TS 16V
Prosim vas je to na reklamaci, auto sem dostal v takovem stavu ze sem radsi snim ani nedojel zpet do toho servisu nechal sem se radsi odtahnout ... bál sem se o ten motor protože to dělalo hrozný věci ani po 15 minutach se ta svicka poradne nechytila a rozjizdet se na 3 valce na trojku . to by nedelalo dobrotu jak me tak autu.. + Musim u nich vymenit ty svičky sice me to sere kdyby na ne nesahaly tak by to jelo do ted v pohode ale casem se to stejne udelat muselo ....
Oni mi ale rikaly ze tam mam svicky od NGK nebo tak nějak a bylo by dobre je tam pry dat znovu. Ale co sem se tak koukal treba na http://www.e-cat.cz/c-9_22473_203162_21 ... aveni.html tak tam zadny svicky od NGK na moje auto nejsou to poslední co bych potřeboval je to aby mi nekomunikovaly s autem ... Tak nemate nekdo nejaky typ na spolehlive kvalitní svicky ?
Tem mechanikum proste neverim ani nos mezi ocima. A taky jak je to s tim twinsparkem jsou obe žhavící svíčky na válec stejné ?? Chtěl bych si najit ty svičky co potřebuju na netu abych vedel kolik si mam pripravit moc uz mi tenhle mesic nezbejva .....
Oni mi ale rikaly ze tam mam svicky od NGK nebo tak nějak a bylo by dobre je tam pry dat znovu. Ale co sem se tak koukal treba na http://www.e-cat.cz/c-9_22473_203162_21 ... aveni.html tak tam zadny svicky od NGK na moje auto nejsou to poslední co bych potřeboval je to aby mi nekomunikovaly s autem ... Tak nemate nekdo nejaky typ na spolehlive kvalitní svicky ?
Tem mechanikum proste neverim ani nos mezi ocima. A taky jak je to s tim twinsparkem jsou obe žhavící svíčky na válec stejné ?? Chtěl bych si najit ty svičky co potřebuju na netu abych vedel kolik si mam pripravit moc uz mi tenhle mesic nezbejva .....

Alfa Romeo 1.4 TS 16V

Alfa Romeo 1.4 TS 16V
U 16V TS jsou ty svíčky jiný. Jsou tam 4 malý a 4 velký. A jsou to svíčky zapalovací, ne žhavící. 

Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
KTM 990 Adventure
KTM 990 Adventure
nejsem mech, ale myslimze to houpani je spatnou vahou (projevovalo se mi to u jedny 145ky)
s tim razenim sem mel taky problemy, staci demontovat tunylek a pod nim je guma co kreje kulisu (ci jak se tomu rika). tam jsou takovy plastovy cosi (bile) v nich nacpana vazelina (takova ruzova zvejkacka) a tam to vetsinou spatne slape. Ja mel ale obracenej problem, a to ze sem nemoh radit 5 a rev.
snad ti to pomohlo, nejsem odbornik, ale cosi sem na alfine uz opravil
s tim razenim sem mel taky problemy, staci demontovat tunylek a pod nim je guma co kreje kulisu (ci jak se tomu rika). tam jsou takovy plastovy cosi (bile) v nich nacpana vazelina (takova ruzova zvejkacka) a tam to vetsinou spatne slape. Ja mel ale obracenej problem, a to ze sem nemoh radit 5 a rev.
snad ti to pomohlo, nejsem odbornik, ale cosi sem na alfine uz opravil
2° Coppa Alfa Romeo 31.5.-1.6.2025
14° Crashtovic veselé vánoce 13.12.2024
1° Corsa Italia 8.6.2019
5° 50 Miglia 11.8.2018 - nejlepší je v nejlepším skončit
14° Crashtovic veselé vánoce 13.12.2024
1° Corsa Italia 8.6.2019
5° 50 Miglia 11.8.2018 - nejlepší je v nejlepším skončit
Jo jo
dekuju lidi ale jeslti mate silu a cas
podte mi pomoci jeste do jednoho topicu 
Opravdu diky
Timhle bych ukoncil pokec na tema : o male podlozce a maticce ktera proste obcas povolí
ALE JESLTI SE VAM TOHLE STANE TAKY NENECHTE SE NAPALIT OD MECHANIKU KTERI VEDI VSE A POUZE SPOLEHAJI NA NASI TUPOST...

Opravdu diky

Alfa Romeo 1.4 TS 16V

Alfa Romeo 1.4 TS 16V