Příspěvek
od Hampice » 28.5.2025, stř 09:16
Koukám, že jsem tu pěkně dlouho nic nenapsal.
Po složení repasované pumpy se stále ozývalo kňourání. Zároveň měl sevoolej pořád velmi ošklivou barvu. Tak jsem se rozhodl to celé znovu vypustit. Profoukl jsem to stlačeným vzduchem a napustil novým olejem. Po nastartování stále kňourání, ale jak jsem to měl kolem rozvodů celé oddeklované, slyšel jsem, že to jde spíš z vodní pumpy. Povolil jsem odvzdušňovák na termostatu, lehce to fouklo a ztichlo. Co se tam dělo nevím, ale je to teď už vícemeně potichu. Servo je stále trochu slyšet, ale už nevím co s tím. Olej nepění a je krásně čistej, tak už to budu muset nechat být.
Chtěl jsem tedy doplnit klimu a seřídit geometrii... Obojí skončilo zmarem. V klima chladiči díra jak do pekla, že to při vakuování pískalo jak varhany a geometrie se nepovedla vlastně ani nevím proč, ale odjížděl jsem s ještě horší, než udělali kluci od oka v Hradci. Nicméně podle dat jsem viděl, že je potřeba subframe posunout kus dopředu. Do toho jsem se pustil, ale nešel za boha povolit ten stavěcí šroub na horním držáku motoru. Long story short jsem ho strhnul... Sehnat to nešlo, tak jsem to musel nechal vyrobit.
Když to shrnu, aktuálně čekám na termín na geometrii (snad v pátek) a chladič vezu do opravy, kde se dozvím, za kolik a jestli vůbec půjde opravit. Nový samozřejmě koupit nejde.
Nemám teď na ní vůbec čas, proto to všechno tak trvá :/
Klima určitě nebude, ale pokud klapne tak geometrie, tak jí konečně letos pořádně projedu na Coppě.
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)