Pánové tak jsem se už taky projel....
Začnu tím pozitivním:
- motor (1.4T 120k). Při zapnutém "D" mě přišel skoro stejně silný jako můj T-jet 150k... Jede fakt hezky, pěkný zvuk, pohoda.... K tomu autu vyloženě sedí, jako základ naprosto dokonalý.... Nebude problém s ním potrápit i silnější auta....
- převodovka, podvozek, řízení.... Všechno tak nějak OK, bez připomínek. Řízení asi není tak dobré jako ve 147, ale jde to. Podvozek hezky tlumí nerovnosti a sedí to parádně, až jsem se s tím prodejcem (když řídil on) trochu bál....
- prostornost - i za mě při mých 190cm by si ještě někdo sednul (což se o Bravu říct nedá....)
Negativum zatím vidím jediné ovšem svým způsobem zásadní:
interiér....
Seděl jsem ve verzi distinctive a pořád to vůbec nebylo ono.... Ovládací prvky tak nějak rozházené (ikdyž to je spíš o zvyku), kruhové ovladače ventilace působí levně, stejně tak "hliníkové" kliky dveří (proč já mám v levnějším Bravu chromované?). Plasty taky nic extra....
Prostě taková změť, no nevim.... Nejsem nějak zatížený na měkčené plasty a milimetrové spáry, ale prostě ať člověk sedne do 147 nebo 156/9, tak to má alfácký šmrnc a atmosféru.... Tady mi tenhle faktor úplně chyběl.... Volant taky nic moc....
Před měsícem jsem tady básnil o interiéru v QV, ale tohle bylo něco úplně jiného.... bohužel.... Asi to bude chtít kožené sedadla a sportovní volant, to by ten interiér hodně vylepšilo....
Jenže pak to auto bude stát 700 tyček a když na showroomu vedle stojí skladovka 159 TBi za 715.... tak jaksi....
No uvidíme, až potkám nějakou jinak barevně vyladěno verzi, třeba to bude lepší
Jo a mimochodem hezky tomu fungoval Start&Stop systém. Ještě ráno jsem si myslel, že bych to do auta "nikdy v životě" nechtěl a teď už mi to tak tragické nepřijde (funguje to až se motor zahřeje, takže žádné chcípání studeného motoru nehrozí....)
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)