utrhlá páčka kaslíku
utrhlá páčka kaslíku
Zdravím alfisti, nedávno, když byli mrazy a auto mi týden stálo, tka po nasednutí jsem omylem utrhl páčku otevírání kaslíku u spolujezdce, po otevření kaslíku šroubovákem to vypadá, že se tam asi nedostanu ani zevnitř, abych jí přilepil..Má s tím někdo zkušenosti?budu muset vyměnit celé víko kaslíku třeba z nějaké bouračky?Díky
Re: utrhlá páčka kaslíku
včera jsem se o tom bavil s Coyotem a prej to jde rozlousknout ze vnitř a pak přišroubovat, že je tu někde návod 

ja alfu kupoval a ta packa byla volna taky a ten vnitrek sem nemohl povolit tak sem to vyresil 3mm dirou nad sroubem kterej drzi tu packu a dotahnul ho.Bud to nechas takhle(videt to neni) a nebo se to da prelepit samolepicim filcem.
Alfa Romeo 147 1,9 jtd 85kw
- coyote
- SemTuFurt
Jak již Petr psal, řešil jsem to na své před cca dvěmi lety.
Obrázky bych měl mít někde doma, zkusím je najít a obnovit tu.coyote píše:Inu dobrá věc se podařila. Ta klika se jen "odšroubovala". Jenže ten šroubek se šroubuje zevnitř a na to se musí celý ten dekl rozebrat. Jenže ten je slepenejMusí se hodně páčit, při odlepování v tom praská (naštěstí jen ty spoje mezi díly). No něco pro mě...
Pár fotek:
Takhle to vypadá když upadne... Pomalu se to ani nedá otevřít.
obrázek chybí
Takhle to vypadá rozebrané:
obrázek chybí
Vnější díl - pohled na zámek:
obrázek chybí
Detail zámku. Tou dírou se šroubuje klika. (vskutku geniálně vymyšleno):
obrázek chybí
A takhle to vypadá již s tou klikou:
obrázek chybí
Ty dva díly jsem slepil chemoprenem. Uvidíme jak dlouho to vydrží. Ale každopádně když tak klika někdy v budouvnu znovu upadne, bude se to rozdělávat líp než teď prvně...
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2002 ex.
Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V 1990
Alfa Romeo 166 3.0 V6 24V 2000
Škoda Superb II 3.6 V6 4x4 2010 na prodej
- whitedevil
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Jde to rozlepit.. nedávno sem to dělal... já mám ale vykuchaný vnitřnosti komplet.. takže koupim magnetickou pásku a zkusim to dát na magnet.. než dávat 1500 za kastlík...
Ford Mondeo turnier 2.0 TDCI 103 kw Titanium
ex - Alfa Romeo 147 JTD
ex - Fiat uno LOGO turbo
ex - Fiat uno MK I 903ccm
ex - Alfa Romeo 147 JTD
ex - Fiat uno LOGO turbo
ex - Fiat uno MK I 903ccm
já si právě říkal, že to je slepený, tak se mi to odtrhávat nechtělo, radši jsem se zeptal...já nemám šroubek povolenej, ten tam normálně je, mě ruply jak ty plastový nožičky, co drží chromovou páčku na kaslíku, tak ta páčka (asi litinová), co právě ovládá mechanizmus otevírání zámku :-( jdu udělat fotky...a rozhodně se mi taky nechce dávat 1500 za jinej kasl kvůli blbý páčce :-)
na fotce jsou vidět utrhlé obě plastové páčka, i ta třetí, která ovládá mechanizmus...
Jj, jde to rozebrat, ale fakt to je hodně páčení.. Někde mám fotky, tak to zkusím najít a nahrát...
za fotky bych byl rád, abych tam toho moc nezničil až to budu páčit...
bych se to pokusil slepit tímhle http://www.loctite-eshop.cz/loctite-medicina.html docela fest do drží a jestli jste z Prahy, tak vám to přilepím
můžu i epoxidem, jestli chcete

lepidlo neni problém, spíš jde o to jak to co nejšetrněji odtrhnout, aby se toho pokud možno zničilo co nejméně...
tak pořádně velkej šroubovák 

Já teda nevím, ale já to pak nelepil. Zacvakalo se to tam samo a do teď to drží. Jinak jeden šroubovák nepomůže, mám dojem, že jsem nejdříve strčil jeden u toho zámku, pak další o kus vedle a ještě mám dojem dva po stranách a pak jsem postupně páčil. Myslím, že se to tam nějak vycvakne a pak zase nacvakne.. Jinak by mi to tam teď nedrželo. Jo a když už jsem to měl pak venku, udělal jsem si tam malinkou dírku přímo naproti tomu šroubku, kdyby se náhodou zase povolil, aby se dal dotáhnout bez opětovného sundavání. Jo a dal jsem tam malinkou pérovou podložku. Fotky nemůžu najít, obávám se, že byly ve starém mobilu 

ahaaa...tak mě zajímá jen to páčení...jelikož tu dirku na dotažení šroubku už tam mám, myslel jsem si, že jí tam mají všichni..
mě tam původní majitel nacpal přímo samořezku

Aha, tak to sorry, už je to dlouho co jsem to dělal, a když jsem na ten kaslík předevčírem koukal, myslel jsem, že jsem dirku dělal já. Tak ne, nebyl jsem to já, kdo byl tak nápaditý 

- coyote
- SemTuFurt
Takže tady jsou fota jak to vypadá. U mě to bylo slepené, takže jsem to s citem rozpáčit. Pak jsem to slepil chemoprenem a drží to víc jak rok a půl bez potíží:
děkuji za perfektní fotodokumentaci!!! :-) jak vidím, tak ten zámek mechanismu, kam se musím dostat je na nejty, problém navíc, abych se tam dostal, ale snad se to podaří..hlavní je se tam opatrně dostat, abych ten tapec a celý víko nějak zbytečně nezk*rvil...
tak mě to taky potkalo, zítra se na to vrhnu, podle návodu..
mne sa teraz stalo ze sa mi velmi uvolnila ta packa..ked ju chytim tak je uvolnena az na odpadnutie ale zatial otvara v pohode...mohlo sa tam nieco uvolnit alebo tam nieco prasklo?
ani neviem ako ju demontovat
ani neviem ako ju demontovat
Alfa Romeo 147 ,1,9 JTD 16v 103kW
- coyote
- SemTuFurt
Uvolnil se šroubek, který lze utáhnout jen po rozebrání celého víka. Viz mé fotky v tomto tématu 
Časem se vykroutí celý a ten chromový bazmek upadne.

Časem se vykroutí celý a ten chromový bazmek upadne.
kurnajs..ten bazmek mi vcera odpadol....takze ma caka demontovanie 

ak by som len spravil z vnutra toho kasliku otvor v mieste kde by sa mala dat ta sruba..dostanem sa k tomu?..ci je fakt nutne len to cele vypacit?