Lambda Sonda (rada)
Lambda Sonda (rada)
Ahoj hosi. Mam 156 1.8 TS vymenil som lambda sondu. Cez diagnostiku FiatEcuScan mi to ukazalo ze stav lambda sondy: dolny dotyk. Diky za radu.
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Re: Lambda Sonda (rada)
Zkus vyresetovat řídící jednotku je to v menu úplně napravo, mám za to.
Neviem ci by to malo vliv, nevidim v tom suvislost.Kůrkyn píše:Zkus vyresetovat řídící jednotku je to v menu úplně napravo, mám za to.
Aku lambdu si kupil? LS42?
Lancia Kappa Sw 2.4jtd, Alfa Romeo 147 1.6eco lpg ,ex Alfa Romeo 156 1.6ts, ex Fiat Punto Hlx 1.9jtd, ex Fiat Bravo 1.9 jtd,
(jaaj super nasiel som uz zalozene vlakno
) http://www.auto-pilot.cz/80/143859/Cata ... ct=3312730 mozem tu lambdu pouzit na svoju alfu? predajca ma utvrdil ze je to aj na moj motor (88kw) ale nikde na internete som nenasiel zeby to bolo aj na moje auto a uz som z toho nastvany 

166 2.5 V6 rv.00 Q2, lpg
166 2.5 V6 rv.98(ženin presúvač)
ex:Spider 1.8 TS, 156 1.6 TS
166 2.5 V6 rv.98(ženin presúvač)
ex:Spider 1.8 TS, 156 1.6 TS
Čau, včera po natankování a stání v koloně na volnoběh mě začalo chcípat auto. Při jízdě jakš takš jelo, ale při vyřazení klesly otáčky natolik, že mi auto zdechlo. Dojezd setrvačností frekventovanou ostrou zatáčkou bez posilovače byl vážně adrenalin.Ale k věci, dnes jsem napíchl auto a mrkl na diagnostiku. Žádnou chybu mi to nevypsalo. Tak jsem to prolézal a nezdá se mi graf lambdy. Mohl by mi prosím někdo znalý říct, jestli to vypadá na mrtvou lambdu, resp kterou, nebo jesli nebude chyba třeba jinde. Předem díky.
AR 159 2.4 JTDm 154 kW
ex AR 147 1.6 T.S. 77 kW
ex AR 147 1.6 T.S. 77 kW
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
to napětí (zelené) tam dělá brikule, zkontroluj kabel k lambdě a konektor, jestli není přecvaklý např. stabilizátorem a pak dej novou lambdu. Když není kabel zachycený v origo příchytkách a trase, tak ho může stabilizátor poškodit.
Ok, díky. Zavezl jsem to do servisu, tak uvidím, co to bude. Před napíchnutím na diagnostiku to tipovali na váhu, tak snad odhalí i lambdu (zmiňoval jsem se o ní). Potom napíšu, co to bylo. Díky
AR 159 2.4 JTDm 154 kW
ex AR 147 1.6 T.S. 77 kW
ex AR 147 1.6 T.S. 77 kW
No tak super
Sháním novou hlavu nebo rovnou celý motor. Na kolik mě to asi tak může přijít? ..odhadem

AR 159 2.4 JTDm 154 kW
ex AR 147 1.6 T.S. 77 kW
ex AR 147 1.6 T.S. 77 kW
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
ježiš proč? 

Tomu bys nevěřil, to je snad na samostatné vlákno..
Napíšuu to na rovinu, přestože se není čím chlubit. Mám alfičku jako první auto už cca 2 roky a mám ji vážně rád, jenže papírově je to ta slabší 77kW a mám tam prý motor z té silnější 88kW, ale bez zapojeného variátoru. Prý možná jen hlavu, ale to se budu muset podívat na číslo bloku, které zatím nevím kde hledat (o tom jsme se bavili až při odchodu 10 minut před zavíračkou). Do teď mě to žádné problémy nedělalo a alfička jezdila celkem svižně. Dnes jsem ale zjistil, že je to bastl. Na examineru to vyhodilo chyby P0130 a P0139, což je prý lambda, ale prý to asi nebude jenom v ní. Rád bych si nechal dát auto do pořádku, jenže jsem na takový šok nebyl připraven. Proto teď zjišťuju, co mě to bude stát. Za každou radu předem děkuju (prosím bez narážek jaké jsem jelito).
Díky B.

Napíšuu to na rovinu, přestože se není čím chlubit. Mám alfičku jako první auto už cca 2 roky a mám ji vážně rád, jenže papírově je to ta slabší 77kW a mám tam prý motor z té silnější 88kW, ale bez zapojeného variátoru. Prý možná jen hlavu, ale to se budu muset podívat na číslo bloku, které zatím nevím kde hledat (o tom jsme se bavili až při odchodu 10 minut před zavíračkou). Do teď mě to žádné problémy nedělalo a alfička jezdila celkem svižně. Dnes jsem ale zjistil, že je to bastl. Na examineru to vyhodilo chyby P0130 a P0139, což je prý lambda, ale prý to asi nebude jenom v ní. Rád bych si nechal dát auto do pořádku, jenže jsem na takový šok nebyl připraven. Proto teď zjišťuju, co mě to bude stát. Za každou radu předem děkuju (prosím bez narážek jaké jsem jelito).
Díky B.
AR 159 2.4 JTDm 154 kW
ex AR 147 1.6 T.S. 77 kW
ex AR 147 1.6 T.S. 77 kW