výměna žhavících svíček

Odpovědět
AND1
Pozorovatel

výměna žhavících svíček

Příspěvek od AND1 » 17.5.2011, úte 20:42

Zdravím všechny,
chtěl bych se zeptat na výměnu žhavících svíček. Už je mám koupené a dnes jsem se do toho chtěl pustit, ale bohužel jsem narazil hned při sundávání konektorů :D Nechtěl jsem moc na silu, abych je neutrhnul nebo nějak nepoškodil. Můžete mi někdo nějak poradit? Je to tam jen nasunuté??
Když už to sundám, tak jak pokračovat dál? mohl by mi někdo prosím Vás poslat i nějaké fotky? Jak se mám dostat k těm svíčkám?
Všem moc děkuji za rady. :diky
Dlouhodobý pronájem :-) AR 159 Sportwagon TI 2.0 Jtdm 170hp, 8C lak :-)
Ford Mondeo Turnier IV Titanium X 2.2 TDCi 147kW/200hp
Ex: Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9Jtdm 16V 150hp~DPF off~EGR off
Ex: Ford Focus 3dv. 1.6 16V 100hp

Tanguero
SemTuFurt

Re: výměna žhavících svíček

Příspěvek od Tanguero » 18.5.2011, stř 09:43

Sice to patří do sekce JTD, ale pojďme na to.
1. Konektor je jen nastrčený, ale fest, takže pořádně zabrat, ne za přívod, ale přímo za konektor.
2. Šestihran žhaviče je dost utopený, je to tuším velikost 9. Normálním GOLA oříškem s nástavcem to nedáš. Musíš mít nejlíp 10cm dlouhý, dutý, nástavec. Já mám takový, co má na jednom konci velikost 9 a na opačném 10. Tím to za použití mírného násilí povolíš.

Pokud má motor najeto přes 200kkm hrozí, že žhavič je zapečený v hlavě a můžeš ho utrhnout při povolování. Pak je to v p..., protože potom bude nejlíp sundat hlavu a odvrtat ho ven. Kdyby se ti tohle stalo, nezoufej, v létě se dá jezdit i bez jednoho funkčního žhaviče. Navíc při sundání hlavy si budeš moct nechat přetěsnit svody, vyčistit sání, zabrousit sedla ventilů, vyměnit gufera... No zkrátka všechno zlé je k něčemu dobré, ale bude tě to stát víc peněz.
AR 159 SW 1.75 TBI Ti
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD

AND1
Pozorovatel

Re: výměna žhavících svíček

Příspěvek od AND1 » 18.5.2011, stř 10:44

Tanguero píše:Sice to patří do sekce JTD, ale pojďme na to.
1. Konektor je jen nastrčený, ale fest, takže pořádně zabrat, ne za přívod, ale přímo za konektor.
2. Šestihran žhaviče je dost utopený, je to tuším velikost 9. Normálním GOLA oříškem s nástavcem to nedáš. Musíš mít nejlíp 10cm dlouhý, dutý, nástavec. Já mám takový, co má na jednom konci velikost 9 a na opačném 10. Tím to za použití mírného násilí povolíš.

Pokud má motor najeto přes 200kkm hrozí, že žhavič je zapečený v hlavě a můžeš ho utrhnout při povolování. Pak je to v p..., protože potom bude nejlíp sundat hlavu a odvrtat ho ven. Kdyby se ti tohle stalo, nezoufej, v létě se dá jezdit i bez jednoho funkčního žhaviče. Navíc při sundání hlavy si budeš moct nechat přetěsnit svody, vyčistit sání, zabrousit sedla ventilů, vyměnit gufera... No zkrátka všechno zlé je k něčemu dobré, ale bude tě to stát víc peněz.
Díky moc! Po práci se do toho hned pustím. :smt026
Dlouhodobý pronájem :-) AR 159 Sportwagon TI 2.0 Jtdm 170hp, 8C lak :-)
Ford Mondeo Turnier IV Titanium X 2.2 TDCi 147kW/200hp
Ex: Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9Jtdm 16V 150hp~DPF off~EGR off
Ex: Ford Focus 3dv. 1.6 16V 100hp

Odpovědět

Zpět na „159“