Alfa Romeo 156 (pokec a vše kolem....)
Re: Alfa Romeo 156 (pokec a vše kolem....)
Tomino..
a) --..
b) může tam být bordel v samotné drážce ve které chodí samotné sklo, nebo už to může mít už i motorek za sebou..
c) z pravidla píská nějaká napínací nebo vodící kladka, teda její ložisko..
d) topí to do kabiny po pár km jízdy? co hadice od termostatu po jízdě?
e) to vyhřívání? to máš na mysli podle toho žlutého kabelu pod sedadlem? nebo máš na sedadle přímo spínač na vyhřívání? hoď tu foto toho spínače..
a) --..
b) může tam být bordel v samotné drážce ve které chodí samotné sklo, nebo už to může mít už i motorek za sebou..
c) z pravidla píská nějaká napínací nebo vodící kladka, teda její ložisko..
d) topí to do kabiny po pár km jízdy? co hadice od termostatu po jízdě?
e) to vyhřívání? to máš na mysli podle toho žlutého kabelu pod sedadlem? nebo máš na sedadle přímo spínač na vyhřívání? hoď tu foto toho spínače..
AR 156 1.8 TS 16V r.v 2000 LPG
ex AR 156 SW 2,0 TS 16V r.v.2000 LPG
Franik, juraz3nca díky. 
c) právě jsem vytočil kolo a stříkl WD na řemenici klikovky. A byl klid. Včera to hvízdalo, dneska je klid, tak nevim... Je vlastně složená z železa, gumy a zase železa. No a tyhle části na sobě už asi nedrží tak jak by měly a ta guma jak se tře o ten kov tak to vrže. Přesně tedy takhle to bylo u mýho exGolfa 3 TDI 66kW 1Z. Jenže s cenou v řádu tisíců se mi nechce koupit ji jen na pokus...
d) jako topí, ale když dám teplotu na max tak mi nepřijde že by byl vzduch uplně nějak moc horkej ,a to ani po 50°C. Vytopí se interiér ale dost, to zase jo.
e) pod sedačkou nějakej žlutej kabel je, to jsem si všiml, vypínač na vyhřívání mám normálně na sedačce vpravo zespodu... štve mě že když někoho vezu ve vymrzlým autě tak mi hlásí po minutě že je to supr že to pěkně hřeje...no a mně mrzně prdel.
Foto klidně dodám - zítra.

c) právě jsem vytočil kolo a stříkl WD na řemenici klikovky. A byl klid. Včera to hvízdalo, dneska je klid, tak nevim... Je vlastně složená z železa, gumy a zase železa. No a tyhle části na sobě už asi nedrží tak jak by měly a ta guma jak se tře o ten kov tak to vrže. Přesně tedy takhle to bylo u mýho exGolfa 3 TDI 66kW 1Z. Jenže s cenou v řádu tisíců se mi nechce koupit ji jen na pokus...
d) jako topí, ale když dám teplotu na max tak mi nepřijde že by byl vzduch uplně nějak moc horkej ,a to ani po 50°C. Vytopí se interiér ale dost, to zase jo.
e) pod sedačkou nějakej žlutej kabel je, to jsem si všiml, vypínač na vyhřívání mám normálně na sedačce vpravo zespodu... štve mě že když někoho vezu ve vymrzlým autě tak mi hlásí po minutě že je to supr že to pěkně hřeje...no a mně mrzně prdel.

Foto klidně dodám - zítra.
- bubák
- Kontaktovat uživatele:
AHoj,prosím poradíte mi kde na 156 JTD najdu relé dálkových svetěl?v manuálu jsem našel jen potkavací..
Alfa Romeo 156 1.9JTD
ex. Fiat Bravo 1.6 16V
ex. Fiat Punto 1.1
ex. Fiat Uno 1.3T
ex. Fiat Bravo 1.6 16V
ex. Fiat Punto 1.1
ex. Fiat Uno 1.3T
serus chlapi vie mi niekto poradit rozobral som silentblok prevodovky (zadny na napravnici) je popraskany takze ho idem vymenit ale ako som si pozrel na eperi tak tam ukazuje suciasky ktore ja tam vobec nemam
klikni na link a obrazok cislo 12 ja tam vobec nemam a neviem ci to niekto uz rozoberal a nedal to tam alebo? ak to niekto rozoberal plz dajte vediet ci ste to tam mali popripade naco to sluzi, jedna sa o 1.9 jtd 85 kw dakujem
http://eper.fiatforum.com/eper/navi?ENG ... &DRW_NUM=4

http://eper.fiatforum.com/eper/navi?ENG ... &DRW_NUM=4
- Rasputin
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
zdar chlapi, 1.9jtd, aky postup je co najrychlejsie vyndat potenciometer plynoveho pedalu? Kde ho vobec najdem, ako je uchyteny(sroby, matky...)... potrebujem ho vybrat z jednej totalky, brat ho chce do svojej marei, vraj to pasuje... jo a je to na stecker alebo treba ustrihavat kabelaz.
diky
diky
EX: Alfa Romeo 75 2.0TD
EX: Hyundai S Coupe GT 1.5T
EX: Alfa Romeo 75 2.4TD
Alfa Romeo 75 2.0TS Limited Edition
Alfa Romeo Stelvio Q4
Alfa Romeo Stelvio Q4
Kdyz si lehnes k pedalum a podivas se tak pak se nemusis blbe ptat
Limo* s bussem (166 3.0)
Ex: 156TS
- Rasputin
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
pocital som ze aj takato odpoved sa moze ukazat, problem je v tom ze to potrebujem spravit s sposobom ze ked ja pridem domov z prace, mimo ineho uz tma, bracho ma uz bude cakat a on sa ponahla, takze to potrebujem sposobom dodjem, chytim srobovak stuch stuch a mam to vonku. Proste aspon trocha byt v obraze. A nie po "tme" sa valat pod sedadlom plneho rozbitych skiel. Ale dik za odpoved. A este ak by sa niekto vedel vyjadrit aj k tomu co som sa pytal rad privitam. 

Alfa Romeo Stelvio Q4
Alfa Romeo Stelvio Q4
Urcite tam je konektor stejne jako u vseho v aute. Najdi si ten potak v eperu a hod ho o google. Uvidis jak vypada a pak to je jasny.
Limo* s bussem (166 3.0)
- Rasputin
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
ok, aspon ze tam bude(dufam) stecker, lebo som nasiel tuto fotku napr. a tam evidentne nieje, ale to ho asi vyberal nejaky buran v tom pripade.
Alfa Romeo Stelvio Q4
Alfa Romeo Stelvio Q4
- Franik
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
u 2,5 V6 je konektor na dlouhém kabelu a nachází se pod kastlíkem u spolujezdce. Tento konektor mě stál málem 600 Eur a nakonec 250Eur došlo na ustřižení na obouch koncích a sletování dokupy. Podotýkám že to bylo u ofic. servisu 2000km od baráku v dálné Italii. Hned věděly která bije a šly hned na tento konektor. Jak je ale potenciometr přidělaný nevím.
Giulietta QV 10/2010 ex.
156 SW 2,4 129kW ex
156 2,5V6 ex
https://www.facebook.com/AutoklempirRovnaniMetodouPdr?fref=ts
156 SW 2,4 129kW ex
156 2,5V6 ex
https://www.facebook.com/AutoklempirRovnaniMetodouPdr?fref=ts
- Rasputin
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Tak prave skoncil s tym potenciometrom. Samozrejme neuspesne. Skoda ze mi chybala informacia ze pristup ku srobom je dost naprd ale co je este horsie je to ze ja som cakal ze sroby budu zapustene a povolim matky a hura. Lenze ti buzeranti su zapusteny niesu a oba sa mi tocia a samozrejme zachytit ho bolo nemozne.
Sto chuti rozbit hubu kazdemu talianovi co sahal na to auto pri skladani
No co uz skusim este v sobotu ak to este bude vobec treba...

Alfa Romeo Stelvio Q4
Alfa Romeo Stelvio Q4
- Vavri - Corse
- Nováček
Čau Alfisti,
chtěl jsem se prosím vás zeptat.. Nevíte někdo, jaký rozměry má vlnovec u 2.0 TS (1999)? Současnej, co mám na výfuku už to vzdal a nedá se to poslouchat.
Díky za odpovědi
chtěl jsem se prosím vás zeptat.. Nevíte někdo, jaký rozměry má vlnovec u 2.0 TS (1999)? Současnej, co mám na výfuku už to vzdal a nedá se to poslouchat.

Díky za odpovědi
Alfa Romeo 166 2.0 V6 TB Super
ex. 156 2.0 TS, 155 2.0 TS
ex. 156 2.0 TS, 155 2.0 TS
Ahoj, jednoduše to změř. Lepší rada asi není. Ten druhej díl musí ven tak či tak.
Limo* s bussem (166 3.0)
pravdepodobne 60x250 ale mozno lepsie bude pasovat 64 no treba pomerat
166 2.5 V6 rv.00 Q2, lpg
166 2.5 V6 rv.98(ženin presúvač)
ex:Spider 1.8 TS, 156 1.6 TS
166 2.5 V6 rv.98(ženin presúvač)
ex:Spider 1.8 TS, 156 1.6 TS
Ahoj pánové, moc prosím o nějaký info...
156 SW 2,4JTD 103kw
Primární dotaz: Někdo ochotný s diagnostikou v Brně? Zadarmo to nechci, zároveň nechci platit pětikilo v servisu.
A teď něco k tomu:
Dnes jsem jel do práce a po 2km mi zdechl motor a rozsvítila se ikona čerpadla a olejničky...tak jsem zastavil a zkusil znovu natočit, a vše ok dalších 5km. A pak to samý, tak jsem to otočil a jel raději domů, po 3km zase a u baráku zase. Na neutrál to ovšem několik minut doma nezdechlo…..tak mi to nedalo a jel jsem to projet 6km a trochu sem tomu „dával“… vše OK, tak jsem zas vyrazil do práce a stalo se mi to až po cca 25km… pak po 10ti, 5ti a interval se pořád zkracoval.
Ale – čeho jsem si všimnul, zdechlo to jenom tehdy, když sem jel třeba na čtyřku a jakmile jsem sundal nohu z plynu tak motor po pár sek. zdechl. Když sem pořád držel motor v zápřahu tak nikdy…
Do včerejška jsem to nezažil, včera jsem natankoval a vyjel až dneska a tohle… může to být špatnou naftou? Dotankoval jsem 21l Vervy a od tý doby (10km) OK až do práce… mohla to být ale náhoda, po Brně už jsem to raději neprovokoval a jel tak jak si myslím, že to nezdechne.
Díky moc za veškeré info k věci…
156 SW 2,4JTD 103kw
Primární dotaz: Někdo ochotný s diagnostikou v Brně? Zadarmo to nechci, zároveň nechci platit pětikilo v servisu.
A teď něco k tomu:
Dnes jsem jel do práce a po 2km mi zdechl motor a rozsvítila se ikona čerpadla a olejničky...tak jsem zastavil a zkusil znovu natočit, a vše ok dalších 5km. A pak to samý, tak jsem to otočil a jel raději domů, po 3km zase a u baráku zase. Na neutrál to ovšem několik minut doma nezdechlo…..tak mi to nedalo a jel jsem to projet 6km a trochu sem tomu „dával“… vše OK, tak jsem zas vyrazil do práce a stalo se mi to až po cca 25km… pak po 10ti, 5ti a interval se pořád zkracoval.
Ale – čeho jsem si všimnul, zdechlo to jenom tehdy, když sem jel třeba na čtyřku a jakmile jsem sundal nohu z plynu tak motor po pár sek. zdechl. Když sem pořád držel motor v zápřahu tak nikdy…
Do včerejška jsem to nezažil, včera jsem natankoval a vyjel až dneska a tohle… může to být špatnou naftou? Dotankoval jsem 21l Vervy a od tý doby (10km) OK až do práce… mohla to být ale náhoda, po Brně už jsem to raději neprovokoval a jel tak jak si myslím, že to nezdechne.
Zdravím,
koupil jsem si z druhé ruky originál střešní nosič na AR156. Mám sedana a trochu jsem se ty zimní měsíce bál, jak to tam bude pasovat... O víkendu jsem se to jal zkoušet. Podle lehce rozdílné šířky jsem identifikoval přední a zadní, ale nasadit mi to tam teda moc nešlo. Našel jsem ty čepy pod gumou dveří, ale aby to na obou stranách zapadlo...to mi pár mm až cm vždy chybělo. Navíc mi přijde, že ty čepy mají trochu větší průměr než očka na držácích...ale to by nebyl problém zvětšit nejspíš. Co mi ještě nejde do hlavy je, že na autě je ta guma, tak blbě přilepená,že na dvou dveřích jsou spodní hrany těch čepů pod tou gumou, že to tam ani nasadit moc nejde. Bojím se to tam narvat.
Máte někdo nějaké zkušenosti? Nemáme se bát tu gomu trochu víc odpáčit a prostě to tam narvat (když bych si ty očka trochu zvětšil případně). Jak řešit to, že když zavřu dveře,tak se zákonitě z nivtřní strany odře barva o patky držáku?
Snad jsem to pochopil celkově dobře, ne? Ta malá patka co je volná jde na čep za gumu a ta pevná část (Ty dva kraje) zůstavají mezi gumou a dveřma.
Díky zak aždou radu...počasí se moudří a ja bych rád to kolo na střeše občas povozil
Ondra
FOTO Držáku:
https://www.dropbox.com/s/4z2cy95zto0wr ... .07.35.jpg
https://www.dropbox.com/s/cqgv4q3onwlyu ... .07.40.jpg
koupil jsem si z druhé ruky originál střešní nosič na AR156. Mám sedana a trochu jsem se ty zimní měsíce bál, jak to tam bude pasovat... O víkendu jsem se to jal zkoušet. Podle lehce rozdílné šířky jsem identifikoval přední a zadní, ale nasadit mi to tam teda moc nešlo. Našel jsem ty čepy pod gumou dveří, ale aby to na obou stranách zapadlo...to mi pár mm až cm vždy chybělo. Navíc mi přijde, že ty čepy mají trochu větší průměr než očka na držácích...ale to by nebyl problém zvětšit nejspíš. Co mi ještě nejde do hlavy je, že na autě je ta guma, tak blbě přilepená,že na dvou dveřích jsou spodní hrany těch čepů pod tou gumou, že to tam ani nasadit moc nejde. Bojím se to tam narvat.
Máte někdo nějaké zkušenosti? Nemáme se bát tu gomu trochu víc odpáčit a prostě to tam narvat (když bych si ty očka trochu zvětšil případně). Jak řešit to, že když zavřu dveře,tak se zákonitě z nivtřní strany odře barva o patky držáku?
Snad jsem to pochopil celkově dobře, ne? Ta malá patka co je volná jde na čep za gumu a ta pevná část (Ty dva kraje) zůstavají mezi gumou a dveřma.
Díky zak aždou radu...počasí se moudří a ja bych rád to kolo na střeše občas povozil

Ondra
FOTO Držáku:
https://www.dropbox.com/s/4z2cy95zto0wr ... .07.35.jpg
https://www.dropbox.com/s/cqgv4q3onwlyu ... .07.40.jpg
AR 156, 2005, 1.9JTD 103kW
Zdravím,
určitě se to tu párkrát už řešilo i v jiných tématech/sekcích (zkoušel jsem hledání, ale přece jenom se pro jistotu zeptám)... Mám svojí první Alfu - 156 2004 s 1.9 JTD 85kW (chip na 103kW) a co jsem četl, tak termostat by měl držet teplotu motoru stále na 90 stupních. Doteď jsem si toho tolik nevšímal, ale teplota se mi drží někde okolo 75 stupňů, pokud mám zapnuté topení, okolo 80 stupňů když topení vypnu a na 90 se dostane maximálně při nějaké silnější zátěži. Průměrnou spotřebu mi ukazuje cca za 5 litrů, ale podle tankování je někde okolo šesti. Je to na výměnu termostatu? Nebo je tam jiný problém?
Dík za odpověď.
určitě se to tu párkrát už řešilo i v jiných tématech/sekcích (zkoušel jsem hledání, ale přece jenom se pro jistotu zeptám)... Mám svojí první Alfu - 156 2004 s 1.9 JTD 85kW (chip na 103kW) a co jsem četl, tak termostat by měl držet teplotu motoru stále na 90 stupních. Doteď jsem si toho tolik nevšímal, ale teplota se mi drží někde okolo 75 stupňů, pokud mám zapnuté topení, okolo 80 stupňů když topení vypnu a na 90 se dostane maximálně při nějaké silnější zátěži. Průměrnou spotřebu mi ukazuje cca za 5 litrů, ale podle tankování je někde okolo šesti. Je to na výměnu termostatu? Nebo je tam jiný problém?
Dík za odpověď.
'04 Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 85kW "nesmrtelnej osmiventil" Blu Notte
Alfy jsou jako ženy - krásné a svůdné, často vás naštvou, někdy vám i nafackujou, ale nakonec si vás stejně získají zpět.
Alfy jsou jako ženy - krásné a svůdné, často vás naštvou, někdy vám i nafackujou, ale nakonec si vás stejně získají zpět.
První bych sehnal někoho s diagnostikou ať na běžícím motoru vypíše teplotu (otázka 2 vteřin). Mě ukazuje budík 75 stupňů a diagnostika 88....
AR 156, 2005, 1.9JTD 103kW
Hokyn. To je normal origo zahradka, musíš povolit ten šroubek co tam je (10) a pak to jde nasadit. Těsnění trošku odchýlpneš nasadíš na čep, to samé na druhé straně a s !citem! dotáhneš
Je to udělané docela dobře

Je to udělané docela dobře

Limo* s bussem (166 3.0)
koukám že už jsi na střeše odvozil 3/4 baráku, a už kompletuješ střechu, a alfa drží a drží..
dobře to ti italští soudruzi vydumali, jenom ty kola mohli udělat dimenzovanější..
dobře to ti italští soudruzi vydumali, jenom ty kola mohli udělat dimenzovanější..
AR 156 1.8 TS 16V r.v 2000 LPG
Zdar.
Na mojí Alfičce mi teploměr ukazuje odhadem tak 70-80 stupňů, tak jsem to píchl na diagnostiku a chvíli s tím jel. Přiložil jsem graf průbehu teploty ... je to OK? Připadá mi, že termostat otvírá, jen jsem čekal, že to bude opravdu kolem 90 stupňů.
Občas ta hodnota skočí i na nulu, což mi taky přijde divné ...
Mimochodem to, že ukazuje budík blbě, se stává? Jak je to tam ta ručka řízený .... je to klasickej bržděnej budík (např. poměrové měřidlo), nebo s tou ručkou hýbe servo/krokový motorek?
Na mojí Alfičce mi teploměr ukazuje odhadem tak 70-80 stupňů, tak jsem to píchl na diagnostiku a chvíli s tím jel. Přiložil jsem graf průbehu teploty ... je to OK? Připadá mi, že termostat otvírá, jen jsem čekal, že to bude opravdu kolem 90 stupňů.
Občas ta hodnota skočí i na nulu, což mi taky přijde divné ...
Mimochodem to, že ukazuje budík blbě, se stává? Jak je to tam ta ručka řízený .... je to klasickej bržděnej budík (např. poměrové měřidlo), nebo s tou ručkou hýbe servo/krokový motorek?
Alfa Romeo 159 SW 1750 TBi
Alfa Romeo 156 SW 2.0 JTS - ex.
Škoda Garde 1.3 MPi
Honda VFR 750 F
Tak to budu moct zkusit až o víkendu, tak pak dám vědět.hokyn píše:První bych sehnal někoho s diagnostikou ať na běžícím motoru vypíše teplotu (otázka 2 vteřin). Mě ukazuje budík 75 stupňů a diagnostika 88....
'04 Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 85kW "nesmrtelnej osmiventil" Blu Notte
Tomino píše:Ahoj pánové, moc prosím o nějaký info...
156 SW 2,4JTD 103kw
A teď něco k tomu:
1.- zkusit co ukáže ta diag. a prolézt všechny hodnoty za jízdy.
2.- kouknul bych na EGR ventil, klidně ho zaslepit, protože ten otevírá právě ve chvíli když nepřidáváš plyn.
3.- pokud by diag nic neukázala kouknul bych přes ní na tlak paliva, mohl by to být i španý DRV ventil na čerpadle
Tak dnešní pokus o diagnostiku dopadl neúspěšně. Na 2,5 V6 vždy fungující kabel + FiatEcuScan se nedokázal připojit. Naskenoval ŘJ a při pokusu o připojení vyhodil No Response...
Kde může být problém, někde v těch pinech? Moc tomu nerozumím...

Kde může být problém, někde v těch pinech? Moc tomu nerozumím...
- enzo156
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
To je normální, na 3,2 V6 jsem se taky připojil bez problému, a na 1,9JTD mi to stejným kabelem nešlo.
Musíš snížit rychlost CAS Latency, dej tam tak 9 a mělo by to chodit.
Musíš snížit rychlost CAS Latency, dej tam tak 9 a mělo by to chodit.
Alfa 156 GTA 3.2V6 2002 - svody CF2 - downpipe od A.M.A. exhaust systems - Torsen Q2
Škoda Octavia II 1.9TDI 77kW 4x4
/F/I/A/T/ Dobló Panorama Emotion 2.0JTD 99kW
Alfa 156 SW 1.9JTD 85kW Distinctive 2002 - EX
Cuore Sportivo - KUA Sportovní
Škoda Octavia II 1.9TDI 77kW 4x4
/F/I/A/T/ Dobló Panorama Emotion 2.0JTD 99kW
Alfa 156 SW 1.9JTD 85kW Distinctive 2002 - EX
Cuore Sportivo - KUA Sportovní