Vŕtané nechcem kupovať až tak zbesilo nejazdím

Tomyzv píše:Caute
Mám takýto problém. Z časuna čas mi začali popiskávať brzdy sa mi od seba, bez toho aby som brzdil. Podľa zvuku to išlo odpredu. kotúče už boli na výmenu a tak som vymenil rovno aj platničky plus prečistenie valčekov.Platničky boli ešte tak na 50% ale bolo mi doporučené na nové kotúče dať nové platničky. Staré som teda odložil, keď zoderiem nové.. Samozrejme pískanie pokračovalo. pred tým len ked som išiel rovno alebo len tak sporadicky hocikedy.teraz keď idem rovno tak v pohode ale keď niekde trosku len idem do zákruty začne pískať, potom sa to prenesie aj do rovnobežnej jazdy.Zhodil som zadné platničky, majú cca po 4-5mm, zaujímavé že vnútorné obloženie je cca o 1mm menej opotrebované ako vonkajšie.zrazil som hrany, nakoľko bolo v platničkách polodrážka na falci od kotúča, myslel som že to sem tam šúcha a potom píska, jemne som prebehol platničky brúsnym papierom zložil a cca 10km bol pokoj a zase to hocikedy piští bez toho aby som brzdil.Môže to robiť ručná brzda? keď ju zatiahnem a potom povolím, trvá jej cca minútu kým sa vráti do pôvodnej polohy( asi zahrdzavené lanká) ale toto mám už dlho. preto som zatiaľ nepoužíval ručnú br.S toho pískania sa už niekedy idem zblázniť. Teraz mám na pláne ešte vyskúšať vyrovnať kotúče ,založiť nové platničky do zadu plus vyčistiť valčeky, vymeniť lanká ruč. brzdy a ak to bude ešte pískať tak to asi zapálim
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů