Problém s teplotou v zimním období

Alfahan

Re: Problém s teplotou v zimním období

Příspěvek od Alfahan » 15.12.2025, pon 10:07

Tak zaslepením egr tim chladičem cirkuluje voda stále, nebo ne? Ja egr zaslepeny nemam, ale byl, vyčistil jsem ho a odslepil, nicméně stejne budu dávat novy.

Dnes jsem na chladič Klímy, kde je zdeformovaný a vysypaný dal kousky kartonu a teplota se odost zlepšila, zakolísalo to jen jednou a minimalne, takze žeby deformovaný a lehce vysypaný chladič Klímy špatně cirkuloval vzduch na chladič a na některých místech prechlazoval?

swoop01
SemTuFurt

Příspěvek od swoop01 » 15.12.2025, pon 13:52

To sice ano, voda tim chladicem proteka, ale plyn (zplodiny) ne. Zplodiny se chladi, vodu orivaji, studeny motor rychleji zahrivaji a sani neprehrivaji.
Fiat Tipo 1.7D - nezapomenu na jedno z nej. auticek.
Ruzny zvuky, smrady ze me vychazi a uhlikovou stopu vytvari.
Vagonka, Nuninka, Bestie, Mastodont

JohnyM

Příspěvek od JohnyM » 17.12.2025, stř 08:13

U 1.9 JTDm 16v z mé zkušenosti teplota drží na 90°C po ohřátí, zatím jsem se nedostal nad nebo pod, ale zase netahám přívěsy.
V létě i v zimě stejně, jak už zde psali i jiný účastníci.
Než se vyměnil termostat ze začátku, tak tam se to neohřálo nad 85°C, po výměně jedině 90. Na 90°C v zimě se dostanu asi po 10-15 km.

Já mám problémy s teplotou okolí spíše.
Že při startování kolem 2°C a méně, se nejdříve moc nechce se zvláštními zvuky a poté na všechny 4 chytí, nechám minutu a pomalu jedu mezi 1500-2500 než se ohřeje. Topí po asi 4-6 km. Svíčky, palivový filtr, startér, baterie, vstřikovače v pohodě, ještě mě napadá klapka na sání zda nedezertuje u mě sem tam. (V minulosti hodila chybu, ale občasnou, teď nic)
Divné, že se to děje jen ráno, odpoledne i když je stejná teplota a komplet studený motor nebo i -5°C, tak se to v podstatě neděje. Taková ranní náladovka.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 110kw
ex. Fiat Punto II 1.2 44kw Active Facelift
ex. Fiat Punto 1.2 44kw

Tanguero
SemTuFurt

Příspěvek od Tanguero » 17.12.2025, stř 11:21

Johnny, ber to tak, že tvoje Alfa je dáma v letech. Moje manželka to má po ránu stejně. Vstávat se jí nechce a vydává zvláštní zvuky. Nakonec se to nějak povede, ale prvních 15 minut v koupelně se na ni nesmí ani mluvit. Po zahřátí na provozní teplotu už funguje normálně a večer chytne taky na první dobrou. A u mojí jsem si jistý i tím, že sání má v pořádku.
AR 159 SW 1.75 TBI Ti
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD

Odpovědět

Zpět na „159“