Pete Biggy - Alfa Romeo Stelvio
- speedy
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pete Biggy - Alfa Romeo Stelvio 280 B-Tech (2020)
Jak jsem již někde psal: nezapomínejte, že máte nejbezpečnější auto ve své třídě 
AR Tonale Speciale 1.5 VGT 118Kw
AR Giulietta 1.4 T-Jet 88kw Sportiva
EX AR Giulia 2.2JTD Super 8AT 110kw
EX AR 159 SW 1.9JTDm 110kw - to je vražda, napsala
EX AR 159 SW 2.4JTDm 154kw Ti
EX AR 156 SW 2.4JTDm 129kw
EX AR 147 1.6 TS 88kw
EX AR 147 1.6 TS 88kw
- Pete Biggy
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Něco pro pobavení..... Jak jsem už avizoval, minulý týden jsem byl na roční garančce..... Během servisu jsem na auto viděl a nechápal jsem, jak mechoš volal kolegy a při otevřených zadních dveřích na něco ukazoval a smáli se. No, na druhý den, když jsem auto vysával a myl, tak mi to docvaklo - preventivně zasunutý sáček za "protiokopovou zástěrou" pro případnou nevolnost dětí 
Alfa Romeo Stelvio Veloce 280 /2023-MY2022/
Suzuki Swift 1,2 mildhybrid /2022/
KTM SMT limit. edit. /2011/
Ex AR Stelvio B-Tech 280 /2020/, Subaru Forester XT /2018/, Subaru XV 2.0 /2016/ a spousta motorek vč. klenotu Benelli TNT Café Racer
Ex AR Stelvio B-Tech 280 /2020/, Subaru Forester XT /2018/, Subaru XV 2.0 /2016/ a spousta motorek vč. klenotu Benelli TNT Café Racer
už vidím jak ho z toho v panice rveš kdyby ho děti potřebovaly.... ;-)
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
- Pete Biggy
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Rok se s rokem sešel, tak máme po letošní největší dovolené. Zase klasika, moře + Alpy. Najeto cca 2200 km se spotřebou 9,3 l/100 km, přičemž k moři jsem dojel s 8,5. Teď nás čeká servis po dvou letech při nájezdu jen něco přes 15 tis. km. Auto slouží, ale jezdí fakt spíš jen ty dovolené či občas nějaký ten výlet v okolí, jinak stojí bezpečně v garáži. Na daily poskakování kolem komína jsem pořídil nového fachmana, a sice letitého Pažouta vystřídal nový Swift.....
přátelé diskuse o Stelviu poté, co Pete tohle auto prodal, je přesunuta sem: viewtopic.php?t=21333&start=925
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
- Pete Biggy
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pete Biggy - Alfa Romeo Stelvio
Pro pořádek, přiložím si do svého vlákna pár fotek mého aktuálního (a teda již třetího) Stelvia. Auto už je teda doma od dubna. Ale v červnu jsem to měl na keramice a fotky se ke mně dostaly teprve až teď, takže pár foto až nyní..... Jinak je to Veloce v podstatě ve fullce, krom Panoramy. A teda už i vč. toho el. tažného z fabriky.....
Nové vlákno zakládat myslím nemá smysl, když už tu zůstalo, tak budu pokračovat v tom stávajícím.
Nové vlákno zakládat myslím nemá smysl, když už tu zůstalo, tak budu pokračovat v tom stávajícím.
hezky nafoceny.... jinak gratulace k hattricku no :-)
Nádhera 
Stelvio Veloce TI 280CV Misano Blue 2021
156 SW 2,5 V6 2002
a nějaké další Alfy a Fiaty
156 SW 2,5 V6 2002
a nějaké další Alfy a Fiaty
- speedy
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Krásnej kousek, prostě když jsou plasty v laku, tak auto působí mnohem dražším a luxusnějším dojmem, proti tomu se nedá zkrátka bojovat 
AR Tonale Speciale 1.5 VGT 118Kw
EX AR 147 1.6 TS 88kw
EX AR 147 1.6 TS 88kw
Pete moc hezký a máš výdrž - potřetí....
Jakaá to je barva, ta světlejší nebo tmavší ...tahle vypadá takto "vyblejskaná" perfektně. Kde Ti to dělali ?? Tak si to hezky užívej...
AR Brera 3,2Q4 280ps/ 2008
AR Stelvio Lusso TI 210ps/ 2020
AR Stelvio Lusso TI 210ps/ 2020
- Pete Biggy
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Díky chlapi. Hattrick to je, ale možná to ani u toho neskončí. Pač to zase není zcela úplně to, co jsem chtěl. A sice Etna Red pearl. Tím, že jsem trval na Premium paketu a především tom tažném z fabriky, tak jsem si sakra omezil výběr skladových vozů. Ono takové auto i bylo (teda i vč. panoramy, která mě sice láká, ale mám zní sakra respekt) a byl jsem se na něj i osobně podívat, jenomže tam byla velmi těžká domluva s prodejcem a především zbytečně komplikovaný proces prodeje. No, možná jsem to měl skousnout a přenést se přes to, ale to je teď už jedno.... Nikdo jiný v cenově smysluplné Evropě takové auto neměl, tenhle jich měl postupně tři! Nechápu, prostě měl asi stejně vytříbený vkus jako já
No a ono ve hře byl i nový facelift zadaný do výroby u prodejce, kde jsem koupil své první Stelvio a se kterým jsem byl spokojen. Dokonce i cena byla při tehdejším kurzu docela fajn, ale za prvé by to bylo auto už s tím černě lakovaný spodkem, což už se mi tak nelíbí a za druhé to auto by dodali až v září (poptáváno koncem února). Jakákoliv jiná barva by byla do léta, ale Etna bohužel ne. A já to auto potřebuji především na léto.... Takže kdo ví, třeba to ještě jednou otočím, pokud udělají MY24 zase v celolaku a pokud by byly podmínky. Jakože nejsou, koruna fest oslabuje a vyhlídky nejsou lepší. Zlotůvka podle mě už na ta minima jen tak zase nespadne, a pořád říkám, že Poláci nás totálně převálcují. Šance vidím max u Forintu, ten je a bude stále volatilní, pač Orbán vs. EU je nekonečný seriál. A až MNB začne chtě nechtě vracet úrok do normálních sazeb z těch astronomických 13%, tak to i u těch největších střelců mezi spekulanty s atraktivitou měny rovněž sakra zamává. No a pokud by, tak tohle to auto třeba ještě i v inzerci uvidíte a třeba mi jebne v palici a hupsnu už do toho QV.....
Speedy: Jo, je to tak jak říkáš. A ta auta ve stejnolaku vypadají i mnohem sportovněji, je to jakoby trochu víc GTčko. Kdežto když je ten spodek černý, tak to je víc SUV. A čím světlejší barva, tím to to auto opticky víc snižuje. U téhle šedé to není zase až tak markantní, ale i tak, je to tam, no....
Ivos: Ahoj Ivoši. Hele, je to ta tmavší Vesuvio, ta světlejší Stromboli už se nějaké dva roky nedělá. Však jak jistě víš, pod Stellantisem nechutně zkrouhli paletu barev. Z nějakých cca 20 barev je teď 7, bo tak nějak. Smutné. Ale já jsem v tomhle konzervativní, mně do garáže smí jen bílá, červená, černá a odstíny šedi. A to jsem si ještě slíbil, že černou už nikdy, pokud to teda nebude MBčko.... No a tyhle "moje" barvy tam ještě i celkem zůstaly. Bílou mám moc rád (i když perlu ještě víc), ale u toho celolaku u té světlé barvy jdou echt vidět ty zcela rozdílné fugy mezi jednotlivými díly karoserie a působí to tak trochu, nooo, řekněme nehezky. A červenou miluju a na Alfu i patří, jenomže ta Alfa Red je prostě fakt s prominutím děvka barva. Jedna z nejškaredších červených vůbec. Když je čistá pod vrstvou lesku, tak ještě, ale i tak. Je to taková zastřená, vyšisovaná pastelka. No a Etna byl sen. Za mě ještě o kus lepší než předchozí Competizione, i když AR ty třívrstvé lakování prostě neumí (jakože neumí žádné, ale tři vrstvy jsou prostě vždy stečené). I tak bych ji bral, ale prostě to nevyšlo, viz výše. A tahle Vesuvio u mně byla jasná dvojka.....
Joo a keramiku jsem nechával dělat tady u nás u Michala Srovnala. Znám se s ním už docela let, i když jsem u něj auto na takouvouhle poctivou keramiku měl teď poprvé....
Speedy: Jo, je to tak jak říkáš. A ta auta ve stejnolaku vypadají i mnohem sportovněji, je to jakoby trochu víc GTčko. Kdežto když je ten spodek černý, tak to je víc SUV. A čím světlejší barva, tím to to auto opticky víc snižuje. U téhle šedé to není zase až tak markantní, ale i tak, je to tam, no....
Ivos: Ahoj Ivoši. Hele, je to ta tmavší Vesuvio, ta světlejší Stromboli už se nějaké dva roky nedělá. Však jak jistě víš, pod Stellantisem nechutně zkrouhli paletu barev. Z nějakých cca 20 barev je teď 7, bo tak nějak. Smutné. Ale já jsem v tomhle konzervativní, mně do garáže smí jen bílá, červená, černá a odstíny šedi. A to jsem si ještě slíbil, že černou už nikdy, pokud to teda nebude MBčko.... No a tyhle "moje" barvy tam ještě i celkem zůstaly. Bílou mám moc rád (i když perlu ještě víc), ale u toho celolaku u té světlé barvy jdou echt vidět ty zcela rozdílné fugy mezi jednotlivými díly karoserie a působí to tak trochu, nooo, řekněme nehezky. A červenou miluju a na Alfu i patří, jenomže ta Alfa Red je prostě fakt s prominutím děvka barva. Jedna z nejškaredších červených vůbec. Když je čistá pod vrstvou lesku, tak ještě, ale i tak. Je to taková zastřená, vyšisovaná pastelka. No a Etna byl sen. Za mě ještě o kus lepší než předchozí Competizione, i když AR ty třívrstvé lakování prostě neumí (jakože neumí žádné, ale tři vrstvy jsou prostě vždy stečené). I tak bych ji bral, ale prostě to nevyšlo, viz výše. A tahle Vesuvio u mně byla jasná dvojka.....
Joo a keramiku jsem nechával dělat tady u nás u Michala Srovnala. Znám se s ním už docela let, i když jsem u něj auto na takouvouhle poctivou keramiku měl teď poprvé....
- Pete Biggy
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
ještě nejsem úplně rozhodnutý, avšak zvažuji prodej svého mazlíka. Mění se mi teď dost situace, máme i nějaké čachry s ostatními auty v rodině, tak mi to moc nedává smysl to dále držet. Na druhou stranu vím, že dost pravděpodobně už takové auto nikdy mít nebudu, proto stále váhám. Být to Giulia, která si myslím bude do budoucna dosti žádaná, tak bych ji pravděpodobně pryč neposílal. Ale tohle je přece jen SUV a ta asi výhledově tolik cenu držet nebudou. Takže ještě než případně podám inzerát, tak dávám info sem k sobě do vlákna, kdyby někdo z fandů o něčem takovém uvažoval.
Takže nějaké to info: Je to jedno z posledních vyrobených benzínových Stelvií Veloce před faceliftem (má tedy analog budíky a 35W Bi-Xenony), nemá ještě ty debilní trvale nevypínatelné asistenty, černou skříňku apod. Bruselské dobroty, které otravují život. Do provozu 4/2023, dovezl jsem si jej jako zcela nový nejetý vůz z Polska (pouze tam byl na salón cca 10 dní zaregistrovaný), stále v rozšířené 5 leté záruce platné v PL, barva šedá Vesuvio, totální max výbava se všemi pakety krom Panoramy, kterou jsem nechtěl, resp. z ní měl do budoucna strach jako zdroj potenciálních problémů. Velkou výhodou je i to el. výklopné TZ na 2300 kg (nevyužito, jen pár krát na nosič kol), což málo těch aut má. Dodatečné montáže jsou navíc jen na 1600 kg. Najeto aktuálně cca 17,5 tis. km. Jsem totální puntičkář, který řeší absolutně každý škrábaneček i u zcela nových vozů na salónu (dealeři vůbec neznají základy autodetailingu, základy mytí a sušení aut apod.). Na autě mám nanesenou profesionální keramiku od americké firmy Optimum v hodnotě 50 tis. kč. Ježděno jen na dovolené a občasné výlety. Kolem komína popř. do práce jen velmi sporadicky, když jsem nutně potřeboval jet autem a neměl k dispozici druhé. V zimě prakticky nejeto a když, tak jen za hezkého počasí z důvodu projetí (baterka pravidelně dobíjená). Auto téměř nezná sůl a už vůbec nee šutry... Samozřejmě garážováno... Prostě voňavka. Hele, nemám rád, jak se v inzerátech píše "nový vůz", a někdy si to dovolí lidi napsat i u podstatně starších a jetých aut. Ale u toho mého bych si to klidně dovolil takhle specifikovat. A co se týče laku, tak si dokonce troufám říci, že je v lepší kondici než u nového auta ze salónu. Protože profesionální dekontaminace, rozleštění a keramika a pak má následná péče....
Cenu bych případně řešil až s potenciálním zájemcem. Ale je třeba vzít v potaz, že to auto nejde moc srovnávat s ostatními v inzerci. Jelikož jsem obyčejná soukromá osoba, tak nelze odečíst DPH. Což samozřejmě velmi limituje spektrum potenciálních zájemců. Každopádně bych rád, kdyby šlo k nějakému fandovi a k někomu, kdo se o něj bude nadále nadstandardně starat. Teoreticky bych byl ochoten vyměnit za Giulii, ale to by musela být zase od takového pacienta jako jsem já. Což je velmi malá pravděpodobnost, že druhý takový je:-) Takže fakt jen teoreticky....
Kdyby vás k autu cokoliv zajímalo, tak se klidně ptejte, případně volejte rovnou na tel: 602 438 313.
PS: Zatím jen tady, pokud se opravdu rozhodnu dát inzerát, tak to dám do inzerce i zde na stránky.
ještě nejsem úplně rozhodnutý, avšak zvažuji prodej svého mazlíka. Mění se mi teď dost situace, máme i nějaké čachry s ostatními auty v rodině, tak mi to moc nedává smysl to dále držet. Na druhou stranu vím, že dost pravděpodobně už takové auto nikdy mít nebudu, proto stále váhám. Být to Giulia, která si myslím bude do budoucna dosti žádaná, tak bych ji pravděpodobně pryč neposílal. Ale tohle je přece jen SUV a ta asi výhledově tolik cenu držet nebudou. Takže ještě než případně podám inzerát, tak dávám info sem k sobě do vlákna, kdyby někdo z fandů o něčem takovém uvažoval.
Takže nějaké to info: Je to jedno z posledních vyrobených benzínových Stelvií Veloce před faceliftem (má tedy analog budíky a 35W Bi-Xenony), nemá ještě ty debilní trvale nevypínatelné asistenty, černou skříňku apod. Bruselské dobroty, které otravují život. Do provozu 4/2023, dovezl jsem si jej jako zcela nový nejetý vůz z Polska (pouze tam byl na salón cca 10 dní zaregistrovaný), stále v rozšířené 5 leté záruce platné v PL, barva šedá Vesuvio, totální max výbava se všemi pakety krom Panoramy, kterou jsem nechtěl, resp. z ní měl do budoucna strach jako zdroj potenciálních problémů. Velkou výhodou je i to el. výklopné TZ na 2300 kg (nevyužito, jen pár krát na nosič kol), což málo těch aut má. Dodatečné montáže jsou navíc jen na 1600 kg. Najeto aktuálně cca 17,5 tis. km. Jsem totální puntičkář, který řeší absolutně každý škrábaneček i u zcela nových vozů na salónu (dealeři vůbec neznají základy autodetailingu, základy mytí a sušení aut apod.). Na autě mám nanesenou profesionální keramiku od americké firmy Optimum v hodnotě 50 tis. kč. Ježděno jen na dovolené a občasné výlety. Kolem komína popř. do práce jen velmi sporadicky, když jsem nutně potřeboval jet autem a neměl k dispozici druhé. V zimě prakticky nejeto a když, tak jen za hezkého počasí z důvodu projetí (baterka pravidelně dobíjená). Auto téměř nezná sůl a už vůbec nee šutry... Samozřejmě garážováno... Prostě voňavka. Hele, nemám rád, jak se v inzerátech píše "nový vůz", a někdy si to dovolí lidi napsat i u podstatně starších a jetých aut. Ale u toho mého bych si to klidně dovolil takhle specifikovat. A co se týče laku, tak si dokonce troufám říci, že je v lepší kondici než u nového auta ze salónu. Protože profesionální dekontaminace, rozleštění a keramika a pak má následná péče....
Cenu bych případně řešil až s potenciálním zájemcem. Ale je třeba vzít v potaz, že to auto nejde moc srovnávat s ostatními v inzerci. Jelikož jsem obyčejná soukromá osoba, tak nelze odečíst DPH. Což samozřejmě velmi limituje spektrum potenciálních zájemců. Každopádně bych rád, kdyby šlo k nějakému fandovi a k někomu, kdo se o něj bude nadále nadstandardně starat. Teoreticky bych byl ochoten vyměnit za Giulii, ale to by musela být zase od takového pacienta jako jsem já. Což je velmi malá pravděpodobnost, že druhý takový je:-) Takže fakt jen teoreticky....
Kdyby vás k autu cokoliv zajímalo, tak se klidně ptejte, případně volejte rovnou na tel: 602 438 313.
PS: Zatím jen tady, pokud se opravdu rozhodnu dát inzerát, tak to dám do inzerce i zde na stránky.
hele realita je taková že opravdu takové auto už mít nebudeš.... zároveň z toho popisu (odpočet DPH a vše kolem) je jasné, že prodej bude velmi složitý.... Než prodělat kalhoty, raději bych si to nechal.... Bude tě to mrzet, já Stelvio měl a fakt mi chybí.... jako rodinné auto to nemá chybu
Samozřejmě výměna za Giulii je smysluplná jestli prostor a vlastnosti Stelvia nevyužiješ... (nakonec tak jsem to udělal já)....
Držím palce, bude to chtít trpělivost :-)
Samozřejmě výměna za Giulii je smysluplná jestli prostor a vlastnosti Stelvia nevyužiješ... (nakonec tak jsem to udělal já)....
Držím palce, bude to chtít trpělivost :-)
- Pete Biggy
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Kubo, to je mi jasné, že Alfa si samo o sobě musí najít kupce resp., že se AR úplně dobře neprodává. Však už jsem sám dvě prodával:) A pak to DPH, to škrtne min. tak 80% potenciálních zájemců, ne-li možná až 90%. Ale tak když se neprodá, tak se neprodá. Zkusil bych a uvidím. Spíš jen, když by se teda podařilo, tak ať pak nelituju. Musím si to zkrátka "povážit", kdyby k tomu fakt došlo, tak abych se pak nebil do hlavy. Podobné rozhodnutí jsem měl kdysi s Foresterem XT. Ale jeho prodej mě pak koneckonců přivedl k Alfě. Jenomže teď už taková další šance nebude. Jedině ještě skočit do té Giulie, ale ta už by bohužel nebyla bez těch bruselských capin. Což pro mě je fakt zlo.... Jako ono pro mě bude zbytečný luxus držet tak drahé auto a tak málo jej využívat (a to asi ještě míň než doteď). Nicméně u té Julky mi to dává pořád větší smysl to držet a nechávat stát více v garáži než u toho Stelvia...Kubas píše: 1.3.2026, ned 21:27 hele realita je taková že opravdu takové auto už mít nebudeš.... zároveň z toho popisu (odpočet DPH a vše kolem) je jasné, že prodej bude velmi složitý.... Než prodělat kalhoty, raději bych si to nechal.... Bude tě to mrzet, já Stelvio měl a fakt mi chybí.... jako rodinné auto to nemá chybu![]()
Samozřejmě výměna za Giulii je smysluplná jestli prostor a vlastnosti Stelvia nevyužiješ... (nakonec tak jsem to udělal já)...
Jj, dík, uvidím no...
Bych se na to vysral. Jestli chces prejit na Giulii, tak leda QV... nic jinyho mi uz dneska nedava smysl. A jestli QV ee, tak bych to neprodaval.
Fiat Tipo 1.7D - nezapomenu na jedno z nej. auticek.
Ruzny zvuky, smrady ze me vychazi a uhlikovou stopu vytvari.
Vagonka, Nuninka, Bestie, Mastodont
Ruzny zvuky, smrady ze me vychazi a uhlikovou stopu vytvari.
Vagonka, Nuninka, Bestie, Mastodont
Amen.
Celkem spokojenej parchant
Plná garáž bavoráků plus jedna Alfa :-)
Stelvio Veloce Vesuvio 2021 280 PS
Plná garáž bavoráků plus jedna Alfa :-)
Stelvio Veloce Vesuvio 2021 280 PS