přemýšlím o montáži druhého z důvodu nadměrného hlukumisokgb píše:A ten jeden mas vyrabany svojpomocne, alebo je to nejaky original kus? Preco chces aj druhy, neutlmi to trochu vykon?

přemýšlím o montáži druhého z důvodu nadměrného hlukumisokgb píše:A ten jeden mas vyrabany svojpomocne, alebo je to nejaky original kus? Preco chces aj druhy, neutlmi to trochu vykon?
Na V6 = zhoda s 2.4TD, aspon podla vsetkeho... Vela som prepisal ohladom spojok s renovakom... A kamaratom, ktory s tym robi. Vraj vyhoda opacnej spojky je v tom, ze dokaze preniest viac (2.4TD 235Nm, 3.0V6 - 250Nm), ja som svoju lamelu posielal do Renovaku - stalo to cca 1200Sk, pre teba to bude lacnejsie, pretoze menej zaplatis na postu. Posles im presne motor, kW udaje a oni to vsetko zistia a lamelu ti oblozia tusim 700Kc, organicka lamela, ale sportova, vydrzi viac, nez seriova (stvorka mi prepiskne pri preradovaniMilano75 píše:tak po úpravách motoru mi začla klouzat spojka, zatím s tím jde jezdit(klouže jen, když tomu dám kouř) ale na dlouho to nejni, asi to zpřáhnu s GO převodovky
Jiak zajímá mě taková věc:
kolik mm má být origo tlustá lamela na 2,4ku tdčko???
NA V6 je 4mm (prý)
mno jenže bohužel samosvor z TSka nemám a z QV čkový převodovky ho kuchat nebudumisokgb píše:Aj bratovi (Rasputin), tak tomu to tiez jebe ta zadna naprava, zahada je, preco to po vymene novych veci bucha, ked to pred vymenou dotrhanych silentov nebuchalo?Ale nevadi, vraj je to bezna vec u zadkoliek, baworak tiez vraj nema najtichsiu zadnu napravu pri nakladacke - prenos sily na karoseriu... Takze to asi bude v poho...
Samosvor otacas neotacas, nejak sa to zistit neda, kym nevytocis plny rejd, plny plyn a trhnes spojku na jednotku, bud ti auto spravi obrovsky obluk a bude drzat smer, alebo ti ihned odhodi zadok a budes sa vrtiet na metriku dookola - vtedy je samosvor, ked spravis velky obluk, tak samosvor nie je... Mam info, ze samosvor mali 2.4TD len tie, ktore mali aj klimu vo vybave... Tato od brata nema samosvor urcite a pozri synchrony na dvojke, uz nic moc podla mna... Samosvor daj z TSka, a zmen staly prevod na diferaku pokial sa to nejak da...
Turbo s VGT by som tam nedaval, ten dizel cmudi teda dost, a za chvilu sa ti zakarbonuju lopatky a naklapanie lopatiek nebude fungovat koretkne, je to viac nachylne turbo na udrzbu a spolahlivost, urcite tam daj radsej turbo so statickymi lopatkami, bude mat uzsie spektrum otacok tahu turba, ale narast bude vaci, vacsia turbo diera, no po zopnuti turba vyssi vykon. A vyssia spolahlivost, kedze turbo bude obsahovat menej mechanickych casti...
Jo a chladic oleja, mas seriovy, alebo das vacsi? Minimalne by som ho presunul niekam na naporovy vzduch...
jsem na to koukal a tohle mi není moc jasnýMilano75 píše:otoč na spodním rameni čep a hned jdeš o pár centáků dolů...
hondzik píše:jsem na to koukal a tohle mi není moc jasnýMilano75 píše:otoč na spodním rameni čep a hned jdeš o pár centáků dolů...Otočit č10 a kam?
RV147 píše:Tož néé č.10, ale č.2. Blbý je jenom to, že když nepotřebuješ auto snížit tak nemusíš torzku vytahovat dozadu, ale šrouby jdou vytáhnout a rameno sklepnout dopředu, pokud si otočíš čep, popř. dáš rameno nahoru (snížíš auto) tak Ti to potom už takhle nepůjde. Já půjdu asi s ramenem o zub níž(zvýším auto) jelikož torzka a stabik skoro nebyly předpružený což je podle mýho horší než vyší světlá výška. Navíc po 20ti letech to určitě o těch 25mm kleslo.
Tohle momentálně dělám: http://larini.rajce.idnes.cz/Ramena_Alfa_Romeo_75/hondzik píše:jo, tohle už logiku dává... Chtěl bych zvednout na torce o zub, snížit to přes čep. Tím bych to měl +/- eliminovat a mělo by to bejt tužší. Taková je aspoň moje vize. Vejška mi i celkem vyhovuje, netvrdím že bych to nesnes o 2-3cm níž, ale radši jízdní vlastnosti, než vzhled. Nápravu budu sundavat celou, nový čepy, siláče, opískovat atd, tak se s tím snad poperu. Pak ještě zkusím vymyslet jiný uložení tý příčky horního ramene do kastle přes čep.
RV147 píše:Tak torzka napružená byla, ale čekal jsem, že mi to přimáčkne prstya ono se to sotva pohlo. Stabik omezuje boční náklon, jasný. Myslím, že si rozumíme, jenom to blbě píšu.
Já nemám problém, od toho tu fórum přeci je.
Jinak silnější stabik i torzky umí tady:
http://www.invelplus.cz/cz/produkty-slu ... ruziny.htm
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host