Co to chrastí????
Co to chrastí????
Ahoj chlapci
Jsem tu zase s novou záležitostí.
Ono se mi to nezdálo už při koupi,ale říkal jsem si,že tak silný a sportovní motor,může být v určitých ohledech hlučnější a mít sporotvního ducha.
Nicméně chrastí mi něco v převodovce,případně spojka již od koupě. Když je vyřazeno a postavíte se k autu,tak to chrastí jako by něco přeskakovalo v převodovce-převodová kola. Když nasednete do auta a vyšlápnete spojku tak to přestane.
A teď se ptám: Co to je kdo mi poví. Člověk co dělá Alfy mi řekl,že to budou poze ta převodová kola,která jsou u tohoto motoru dost namáhaná,ale neslyšel to ještě.Jedu tam o víkendu,tak bych se chtěl připravit abych mu mohl dávat i nějaké protinázory.
Jinak když tu spojku sešlapujete pomalu tak jsou cítit mírné vibrace do pedálu,podobně jako u pedálu sešlápnuté brzdy jako by jste jeli se skroucenými kotouči nebo nevyváženými koli.
Beru jakýkoliv schůdný názor. Díky všem
Jsem tu zase s novou záležitostí.
Ono se mi to nezdálo už při koupi,ale říkal jsem si,že tak silný a sportovní motor,může být v určitých ohledech hlučnější a mít sporotvního ducha.
Nicméně chrastí mi něco v převodovce,případně spojka již od koupě. Když je vyřazeno a postavíte se k autu,tak to chrastí jako by něco přeskakovalo v převodovce-převodová kola. Když nasednete do auta a vyšlápnete spojku tak to přestane.
A teď se ptám: Co to je kdo mi poví. Člověk co dělá Alfy mi řekl,že to budou poze ta převodová kola,která jsou u tohoto motoru dost namáhaná,ale neslyšel to ještě.Jedu tam o víkendu,tak bych se chtěl připravit abych mu mohl dávat i nějaké protinázory.
Jinak když tu spojku sešlapujete pomalu tak jsou cítit mírné vibrace do pedálu,podobně jako u pedálu sešlápnuté brzdy jako by jste jeli se skroucenými kotouči nebo nevyváženými koli.
Beru jakýkoliv schůdný názor. Díky všem
Subaru G3X Justy 1.316V 4*4
Fiat Croma 2.4JTDm Emotion
- Milano75
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Re: Co to chrastí????
řekl bych ,že máš v háji spojkové ložisko, jestli mám pravdu může ti to zničit přítlačák, nehledě na to, že tě to někde nechá 

Alfa Romeo 75 3.0 V6 QV America
Alfa Romeo 75 2,0TS
Alfa Romeo Alfetta GT 1,8 1975 + skelet 1981
Alfa Romoe 159 2,4JTDM SW TI
Alfa Romeo 75 2,0TS
Alfa Romeo Alfetta GT 1,8 1975 + skelet 1981
Alfa Romoe 159 2,4JTDM SW TI
Díky za odpověď.Tohle mi ve fiatu v Náměšti řekli taky...jenže kamoš co dělá tady trochu do aut tak zase řikal,že by to spíš bylo obráceně kdyby to byla spojka.Většinou to dělá ložisko když je namáhané a při sešlápnutí spojky to nedělá.Milano75 píše:řekl bych ,že máš v háji spojkové ložisko, jestli mám pravdu může ti to zničit přítlačák, nehledě na to, že tě to někde nechá
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
No každopádně bude muset převodovka ven:) Spíš bych to viděl na celý gregát, včetně pomocného rámu. 

Urcite to bude spojkove lozisko ked chrasti a ked zmacknes spojku prestane je to jednoznacne lozisko a neviem ci vsetky 166 ale tie ako ta moja 2.4JTD pred faceliftom ma opacne vytlacanie tych pacok na pritlacnom kotuci takze kvoli tomu. 

Alfa Romeo 166 2.4JTD Full Luxury Packet
Fiat Tempra 1.6i.e cat
Fiat Tempra 1.6i.e cat
Tak koukám ze me to asi nemine, no co se dá delat. Uvidime co mi řekne zitra ten borec. Origo spojkova sada je pěkně mastna asi 12tis ale známej mi rekl ze me muze sehnat od Luk za 6tis. Tak uvidim
- d.k76
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Urcite spojkovy lozisko.Stejny priznaky jako u tebe jsem mel na Toyote.
Jak pisou kluci,co nejdriv vymenit at neodejde jeste neco dalsiho.
Jak pisou kluci,co nejdriv vymenit at neodejde jeste neco dalsiho.
Alfa Romeo 145 1.4 TS 76 kw r.v.2000
Alfa Romeo 145 1.4 TS 76 kw r.v.1998 EX
Yamaha MBK 50 s italskym srdcem motorem Minareli
Alfa Romeo 145 1.4 TS 76 kw r.v.1998 EX
Yamaha MBK 50 s italskym srdcem motorem Minareli
Mna vychadzala spojka Valeo tiez 12 tis ale zohnal som ju za 8 

Fiat Tempra 1.6i.e cat
Fiat Tempra 1.6i.e cat
- kesáč
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Mě nic necinkalo/chrastilo po komletní výměně spojky+pomocného válce se po čase objevilo avizované chrastění a je to setrvačník, po vyšlápnutí již nechrastí. Je možný, že to ale bude to ložisko.
AR 166 2.4 JTD, 2001
- Oooneil
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Mam novou za 5 000,- nevim co to je ale dávali mi jí tam ve FIATuOndrus84 píše:Tak koukám ze me to asi nemine, no co se dá delat. Uvidime co mi řekne zitra ten borec. Origo spojkova sada je pěkně mastna asi 12tis ale známej mi rekl ze me muze sehnat od Luk za 6tis. Tak uvidim

EX-Alfa Romeo 166 3.0 V6 r.v. 00
BMW 630i r.v. 06
BMW 630i r.v. 06
No mě ve Fiatu řekli že pokud chci komplet spojku tak si mám připravit i s prácou 17tis
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
taky je kolem spojky halda hebedí 

No mohl bych mít spojku od "LUK" v hodnotě 11.700kč za 5800kč od známýho...Je to kvalita??? Ten LUK neznám tohoto výrobce
Takt nastala totálně jiná situace....Alfa mechanici už od plotu slyšeli,že to spojka nebude.......
Při startu to dělá víc což ihned diagnostikovali na ložiskách na ojnicích.....takže jsem se s ním domluvil,že v pondělí večer mu ještě zavolám kolik to bude stát a domluvíme se na termínu.
Jinak odhadem mě řekli že šáli tak 300kč jedna ojnice, seřídily by ventily což znamená dvě těsnění pod ventilová víka(cca 500kč/ks) a vyměnily by svíčky,které mám doma takže ty už jsou zaplacené a samozřejmě + práce. Jinak mě mile potěšily,že auto znají a že je to jediná koupená 166 v ČR s posledním motorem tohoto typu s elektronickou klapkou.

Při startu to dělá víc což ihned diagnostikovali na ložiskách na ojnicích.....takže jsem se s ním domluvil,že v pondělí večer mu ještě zavolám kolik to bude stát a domluvíme se na termínu.
Jinak odhadem mě řekli že šáli tak 300kč jedna ojnice, seřídily by ventily což znamená dvě těsnění pod ventilová víka(cca 500kč/ks) a vyměnily by svíčky,které mám doma takže ty už jsou zaplacené a samozřejmě + práce. Jinak mě mile potěšily,že auto znají a že je to jediná koupená 166 v ČR s posledním motorem tohoto typu s elektronickou klapkou.

Je to určitě spojkový ložisko, když vyšlápneš spojku zatíží se a přestane chrastit.
BMW 730d, Superb TDI
No říkal mě že s tím má zkušenost a to klepání je způsobené vymláceným axiálním ložiskem na klice. Proto to přestane mlátit když se sešlápne spojka.modenaboy píše:Je to určitě spojkový ložisko, když vyšlápneš spojku zatíží se a přestane chrastit.
Takže jsou to opravdu axiální ložiska klikové hřídele,které už bbohužel vydřeli i drážku do bloku motoru...takže autí půjde z domu. Bohužel.
Kdyby m+ěl někdo zájem o ta litá kola která jsem tam nedávno koupil at se ozve.
Kdyby m+ěl někdo zájem o ta litá kola která jsem tam nedávno koupil at se ozve.
Tak Alfa je ode dneška v majetku AAA Auto.
Tak to niekomu prajem velmi stastnu kupu. A co si im povedal,ze rachoti lozisko na spojke?Ondrus84 píše:Tak Alfa je ode dneška v majetku AAA Auto.

Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan CHIP+EGR Off+Katik na majzel
neboj..zadnej alfista by nenakupoval v AAAAlfik píše:Tak to niekomu prajem velmi stastnu kupu. A co si im povedal,ze rachoti lozisko na spojke?Ondrus84 píše:Tak Alfa je ode dneška v majetku AAA Auto.

Zakladatel webu a fóra Alfisti.cz...
mne to tiež robilo. mal som klepot od prevodovky tak som menil prevodovku a nič sa nezmenilo. nakoniec to bol zotrvačník. bol zaseknutý a nový pekne pružil. po výmene bol pokoj.
S chrastením od motorového priestoru som sa stretol už aj ja...
Našťastie nebola to dvojhmota ani ložisko, ale tento malý krycí plech medzi "prostrednou" poloosou a výfukom. Minulý rok som ho mal dole lebo mi "cinkal" a po odmontovaní som zistil že je takmer po celej dĺžke prasknutý. Zavaril som ho dal naspäť a je pokoj.
Našťastie nebola to dvojhmota ani ložisko, ale tento malý krycí plech medzi "prostrednou" poloosou a výfukom. Minulý rok som ho mal dole lebo mi "cinkal" a po odmontovaní som zistil že je takmer po celej dĺžke prasknutý. Zavaril som ho dal naspäť a je pokoj.
Alfa romeo 166 2,4 Jtd 100kw r.v. 11/99 spotreba 6,7litra pri full posadke 
ex: Citoren AX 1.4D 38kW r.v. 4/96 spotreba 4,7litra Predané

ex: Citoren AX 1.4D 38kW r.v. 4/96 spotreba 4,7litra Predané
jj, mě taky tento pléšek rachotil ale naštěstí byl jen povolený.
Ex 166 JTD 100kw (nedobrovolně EX )
Ex 166 JTD-M 129KW (je čas na změnu)
159 1.8 Mpi kočár kolem komína
Pridam aj ja svoju skusenost s chrastenim. Po vymene spojky ktora bola este original mi tak potichu prerusovane chrasti spojkove lozisko spojkovej sady Valeo cca po 1-2min prestane ako som patral tak som patral kazdy hned ze dvojhmota to bude mat zasebou lenze pri vymene sa dvojhmota kontrolovala a bola dobra potom prisla na radu vymena spojky na otcovej Okt1 dala sa valeo spojka cuduj sa svete lozisko robi to iste chrastenie ako moje
az potom ked som sa rozpraval s jednym chalanom tiez automechanikom mi objasnil preco ktomu chrastenie dochadza povedal ze on tiez do svojho Volvo V40 namontoval spojkovu sadu Valeo a lozisko veselo prerusovane chrasti a po case ako som uviedol aj ja prestane nakoniec mi to na jeho aute ukazal ci je nas problem taky isty a nebit toho traktoroveho zvuku 1.9td od volva po skloneni hlavy k prevodovke som myslel ze pocujem svoje auto a nakoniec skonstatoval ze loziska spojkovej sady valeo boli v tom case zle vyvazene a preto to chrastenie a cuduj sa svete asi mal pravdu povedali mi to este dalsi 3 ludia z oboru a nakoniec definityvne potvrdenie nevyvazenych vypinacich lozisk prislo ked som absolvoval skolenie na montaz samonastavovacich spojok Valeo od skolitela ktory povedal ano vyrobna chyba. Takze Valeo umna kleslo ak budem menit spojku tak Sachs.

Fiat Tempra 1.6i.e cat
Fiat Tempra 1.6i.e cat
Jestli ten jejich školitel odpoledne po práci nedělá nudle a rýži v supermarketu
. Jak se tak poslední dobou dočítám vše je z číny tak Havlo aby jsi se nakonec nedivil až si koupíš krabici Sachs a na lamele nebylo naražené Valeo. Mám dojem že už i to tu kdysi bylo.

Ex 166 JTD 100kw (nedobrovolně EX )