Ale pro projetí žádná změna. V kopci při zátěži na čtyrku mi to zase při 3000 otáčkách cuklo a rozsvítil se Check engine

Ještě vyměním naftovej filtr a pak se půjdu pověsit do kůlny.
Co skusas,proste zajdi na diagnostiku a hod sem vypis.Rimmerak píše:Děkuji. Nejdřív zkusím jestli to není váhou a pak asi zajdu na tu diagnostiku. Co mi zbývá...
Mě to takhle smrdí.. A vlnovec mám děravý, ale v neděli ho budu měnit.. Je to všechno, nebo ten smrad může být i z jiného důvodu? DíkyAlfik píše:Ak je prasknuty,respektive deravy,tak to ma taky pisklavy zvuk....auparas píše:jo, mám...a jakou to má návaznost, myslíš, že by to pískání bylo od vlnovce??
Este taka otazka.Nesmrdi ti nahodou auto na volnobeh ked stojis vedla neho?Je to taky,ako by som to nazval,nespaleny smrad.
No ja sa teda v tychto grafoch moc nevyznam.Skor sa orientujem vo VAG grafoch.Ale k veci.Tie grafy mi pridu dost hrbate.Chcelo by to tie live data merat tak na 3-4 prevod. stupen.ale niekde do tiahleho kopca. Aby v tom grafe nebol prudky skok z 1500 na 3000 ot,ale aby to bolo viacej natiahnute.Rimmerak píše:EDIT:
Tak sem se nechal zlákat funkčností po výměně filtru a už to dělá zase. Takže jsem vyčistil váhu znovu, celou noc byla v izopropylalkoholu a pak sem jí prošůroval růžkem papírovýho kapesníčku. Jen od toho blbýho termosnímače (vypadá jako odpůrek) byl kapesníček uplně začerněnej.
Tady je graf z cca 10km jízdy, trošku ostřejší, aby bylo vidět jak se hýbou hodnoty. Pokud tomu někdo rozumí, ať se prosím vyjádří. Zdá se mi že váha ukazuje malý hodnoty. Maximum kolem 50g/s se mi zdá málo.
Díky za odpovědi. Jsem bezradný. Koupit novou váhu, nebo nekoupit?
Ja mam doma stare rosypane,takze kludne posluzim,ak niekto bude potrebovat.wyrec píše:našel jsem turbo na prodej, možná se to někomu bude hodit: http://aukro.cz/item792629918_turbo_alf ... 4_jtd.html
Jen se mi nelíbí ta podmínka, kdy jim musíte dát své staré turbo, aby vám prodali tohle. Pěkně si namastí kapsu.
Zip166JTD píše:Pánové prosím o radu. V jakém rozmezí by se měla hýbat ta tyčka co ovládá u 100kw verze lopatky na turbu ? Musí být motor v zátěži aby se žačali lopatky naklápět ?
Asi tak. Hned po koupi alfi mi odešlo turbo, snad po 500km tak sem ho nechal repasovat no a nové pískalo ostošest tak sem si říkal že to tak nějak asik má být. Potom co jsem si pročítal pár fór a ozvalo se v nich několik lidí že jim turbo moc píská jsem trochu pojal podezření ale neřešil sem to. Dnes s dlouhé chvíle jsem si říkal že obejdu hadice jestli ji nemám třeba někde ruplou a zjistil že hadice jsou v poho ale taky že tyčka na tom válečku co má hýbat lopatkama se ani nehne at točím na volnoběh kolik chci.A vždy po 1500 otáčkách začne turbo hvízdat ale tyčka se ani nehne. Tak jsem motor roztočil na 3000 ot. a ve chvíli kdy jsem pomohl tomu táhlu u tyčky a zatlačil na něj tak hvízdání přestalo a jak mile jsem přestal tlačit opět se turbo rozpískalo.
Máte někdo v oklí zlína 2,4 JTD nejlépe ve 166 ale může být i 156že by mě povozil rád bych to porovnal.Byl bych nerad aby se mi v alfje někde flákali koně za to je neživím
100 kw je pretkak. Odpoj hadicku z turba,co ide do ovladacej banky a fukni do nej tak 1 atm ci sa ti vysunie ta tycka?Milano75 píše:Zip166JTD píše:Pánové prosím o radu. V jakém rozmezí by se měla hýbat ta tyčka co ovládá u 100kw verze lopatky na turbu ? Musí být motor v zátěži aby se žačali lopatky naklápět ?
Asi tak. Hned po koupi alfi mi odešlo turbo, snad po 500km tak sem ho nechal repasovat no a nové pískalo ostošest tak sem si říkal že to tak nějak asik má být. Potom co jsem si pročítal pár fór a ozvalo se v nich několik lidí že jim turbo moc píská jsem trochu pojal podezření ale neřešil sem to. Dnes s dlouhé chvíle jsem si říkal že obejdu hadice jestli ji nemám třeba někde ruplou a zjistil že hadice jsou v poho ale taky že tyčka na tom válečku co má hýbat lopatkama se ani nehne at točím na volnoběh kolik chci.A vždy po 1500 otáčkách začne turbo hvízdat ale tyčka se ani nehne. Tak jsem motor roztočil na 3000 ot. a ve chvíli kdy jsem pomohl tomu táhlu u tyčky a zatlačil na něj tak hvízdání přestalo a jak mile jsem přestal tlačit opět se turbo rozpískalo.
Máte někdo v oklí zlína 2,4 JTD nejlépe ve 166 ale může být i 156že by mě povozil rád bych to porovnal.Byl bych nerad aby se mi v alfje někde flákali koně za to je neživím
turbo by pískat nemělo, pískání má třeba na svědomí i ohlá lopatka, ale to nejni tvůj případ, ta tyčka by jse měla hejbat od cca 1600ot
je to řízený podtlakem, zkus zkontrolovat přívod hadičky, jestli nejni nějak ucpaný, nemusí bejt nutno něco s turbem
jak to auto jede/táhne???
VGT,VNT nazvy to ako chces. Proste je to pretlakom ovladane turbo s variabilnou geometriou lopatiek.Milano75 píše:jestli 100kw má turbo ovládané tlakem, tak to není VGT turbo
Bohuzialu u Alfy je mozne vsetko.jo, ale vgt turbo nejni obládané přetlakem. vgt turbo je ovládané podtlakem a to je rozdíl, turbo, které je ovládané tlakem je obyč obtokové a to samozřejmě žádné naklápěcí lopatky nemá, takže mu tam ta tyčka samozřejmě nechodí, protože tam omezuje jen maximnální plnící tlak, a to že to píská a přestane pískat při manipulaci s tou tyčkou by mohlo znamenat, že je třeba pootevřený obtokový ventil a tím, že na tyčku šáhne se zavře a přestane to pískat
Ano....Zip166JTD píše:hmm mám v tom hokej. Má tedy 2,4 JTD 100kw rv.99 vůbec naklápění lopatek ?
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti