Takze konecne som sa dopracoval k DRV ventilu. Foto si stiahnete tu
http://ulozto.sk/x1qvPowJ/drv-zip. Nove poznatky su take. Po dost pracnom vymontovani, kedze pristup je tam ako k peniazom, drv ventil nevyzeral vabne. Vycistil som ho ale to male ploche tesnenie pod o kruzkom nevyzeralo k svetu. Posudte to sami na fotkach. Po namontovani bol start OK. pockal som kym sa zohreje na 90. vypol som. Hned nastartoval vsetko OK. Potom som odisiel domov. Vzdialenost cca 5 km mestom. auto som odstavil. pockal 5 minut a opet nastartoval. Start bol OK. Nedalo mi to a isiel som ho trocha prevetrat na trasu dlhu 30 km. Zda sa mi ze je ocosi zivsie ale moze to robit placebo efekt

Kvalty tahaju ako dive aj nad 3000. Dosiel som domov, vypol motor, skusil som hned nastartovat, chytilo bez problemov. O 15 minut som sa vratil naspet k autu lebo som si chcel byt 100% isty ze zavada je prec. A co sa stalo? opet ten isty problem. Skusal som tri krat nastartovat no nedalo sa. Furt chytalo len na 2-3 valce, triaslo s motorom ale nenakoplo ho. vsimol som si ze na volnobeh ide celkom pekne ale ked na mieste som jemne pridal tak okolo 1500 otaciak bolo pocut a ko keby isiel na tri valce a nad 1700 opet isiel hladko a vibracie nebolo citit. Podotykam ze tie vibracie niesu estremne. Bol to len jemny naznak ze nieco nejde hladko a plynule tak ako by malo. Moze to byt aj riadiacou? ze ked sa nahreje od agregatu, tak elektronika nepracuje spravne? alebo triska? ked postoji tak zacne prepustat? No skuska so striekackami naprepadoch mi vysla celkom pekne. Rozchodil som aj egr ventil. Bol zadrety lebo tam vznika kondenzat, kedze ho mam zaslepeny tesne pred sanim a nie tesne pred vstupom spalin do egr.
Alfa romeo 147 , 1.9 JTD , 85 kW , r.v. 2001 facelift+interier 2005